Tema: Web

Ulazak među web developere je dosta jednostavan, vrlo lako je napraviti svoju prvu web stranicu. Stvari kasnije postanu kompliciranije i shvatite da morate znati hrpu stvari o kojima prije uopće niste ni razmišljali.

Čemu služi RSS?

Za neke je RSS antikvitet, drugi bi rekli da je to alat civiliziranijeg doba. Za treće je on i dalje koristan.

Pročitaj...
Vitraj

Ima li smisla kupiti NFT?

Velika zlatna groznica natjerala je mnoge da svoje otvore svoje kripto novčanike i kupe NFT očekujući veliku zaradu ili zato jer to sada svi rade. Što će dočekati? Veliko veselje ili razočaranje?

Pročitaj...
Polica s knjigama

Gdje skinuti stare knjige?

Gdje pronaći i skinuti stare digitalizirane knjige? U počektu smo domaću građu tražili 'van', ali i domaće institucije su se probudile i omogućavaju pristup digitaliziranoj građi.

Pročitaj...
Ministarstvo smiješnog hoda

Ministarstvo smiješnog pisanja

Najnovija EU direktiva mogla bi one koji pišu i objavljuju na webu mogla staviti pred nova iskušenja. Kako napisati tekst koji neće zapeti u filteru?

Pročitaj...
Enter here

Ovdje

Ne treba nam neko istraživanje da bi otkrili da je riječ koja se najviše puta koristi kao tekst za poveznicu: OVDJE. Zar je tako teško unijeti prikladan tekst?

Pročitaj...
AMP Busters

Kakve zamke skriva Google AMP?

Google AMP donosi rješenja za spore mobilne stranice. Jesmo li stvari zakomplicirali do točke nerješivosti ili možemo problem popraviti i sami? Bez Googlea i zamki koje skriva AMP.

Pročitaj...