Zmija 3k

linuxpython

Umjesto nekoliko šturih riječi, koje inače možemo pročitati od njega, Guido se raspričao za eWeek: Python Creator Scripts Inside Google. O onome što radi u Google-u nismo doznali skoro ništa, više se može pročitati o 2.5 inačici i Pythonu 3000 koji bi se trebao pojaviti u nekakvom pojavnom obliku u slijedeće 2-3 godine.

Ako vas zanimaju vijesti vezane uz Python onda preporučam praćenje Daily Python-URL-a.

IronPython ušao je u betu 4. Malo sam ga isprobavao uz pomoć Mono 1.1.13 inačice i uglavnom pristojno radi. Mono sam instalirao uz pomoć Linux installera za x86.

Lutajući po Mono stranicama naletio sam Mono ADO.NET Data Provider-e. Među poznatim znancima ugledah i jedno staro ime: Mimer. Većini informatičara to je nepoznato ime, ali riječ je o iskusnoj švedskoj ekipi koja Mimer SQL razvija još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, podržavaju sve značajnije platforme (Microsoft Windows, OS X, Linux, Unix, OpenVMS) i imaju više od 10.000 instalacija širom svijeta. Ja sam se malo poigrao s njom prije par godina i ono što me je oduševilo bile su jako dobre performanse. Ako imate želju za upoznavanjem s još jednom bazom podataka možete skinuti Mimer za hrpu različitih operativnih sustava.

Leti, leti Dapper Flight 5...