Blog.hr

Microsoft i Linux: Blicevi iz povijesti


'98. Ballmer ne zna kako se izgovara Linux, on ga zove 'lie-nucks'. Kad su ga zamolili da ponovi taj izgovor on je rekao da nema financijske motivacije da odgovori na to pitanje.

'99. Bill Gates je rekao da Linux smatraju konkurencijom kad se govori o studentima i korisnicima hobistima. Mislio je da Linux na poslovnom tržištu neće igrati nikakvu značajnu ulogu. Ballmer je naučio izgovor. Linux je za njega ozbilja, ali malo luckasta implementacija Unixa na Intel platformi.

'00. Gates tvrdi da im Linux nije suparnik jer teško da ima bilo koju mogućnost ili osobinu, a da ju neki njihov proizvod kojeg su izdali prije 2 godine već nema. Ballmer naziva Sun, IBM, Oracle, AOL i "fenomen Linuxa" najvećim prijetnjama za Microsoft.

'01. Ballmer tvrdi da je Linux tumor koji zahvaća sve čega se dotakne. Pri tome je mislio na intelektualno vlasništvo. U svojem nastupu pred djelatnicima Microsofta Ballmer tvrdi: "Da li znate tko je naš najveći konkurent? Linux, Linux, Linux, Linux, Linux, Linux, Linux...Zapišite si to na čelo ljudi, Linux."

'04. Ballmer kaže da ih Linux održava budnima. Valjda bi se inače uspavali i korisnike tretirali u klasičnom monopolističkom stilu.

Mahatma Gandhi je jednom rekao nešto što bi se moglo primjeniti u ovom slučaju. ;-)

"First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win."