Blog.hr

Nit' su cool, nit' su almost


Ponekad, kad sam online i kad ide neki veći download, a nemam ništa drugo za raditi, počinjem kopati po fresh blogovima tražeći još neotkrivene bisere. Zanimljiv naslov je pri tome jedini mogući kriterij po kojem određujem na koji ću blog kliknuti. Zanimljivo je kako se većina blogova može identificirati u tih par slova.

DOTAKNUTA SNOM nepogrešivo otkriva da se radi o ženi koja piše stihove. Iako i sam pišem stihove nisam baš u uvijek u dobrom raspoloženju za tuđe stihove, pogotovo ako se oni nalaze na ekranu, u nedoličnom okruženju. Stihove bi trebalo smjestiti u jednostavno okruženje da dođu do izražaja. Onako kako to radi tofu ili kako je to radio mad (daj jarane makni one ogromne slikurine iz Rotkva seanse). Dotaknutu sam samo preletio očima. Zapeo sam za stih gdje ona moli za ljubav. Nije joj to dobra taktika, tako nikada neće dobiti ono što želi. Jedino ukoliko želi samilost i sažaljenje, onda je na pravom putu. Ljubav treba zaslužiti kao i druge stvari koje nešto vrijede u životu. Recimo.

O pčelama i svemu ostalom.... Zanimljivo štivo o...ma naslov sve govori.

FORENZIKA - CSI. Blog o forenzici. Većina ljudi nije ni znala što rade forenzičari dok se na televiziji nije pojavila f. Halifax. CSI serija je taj posao prikazala na jako dobar način (moje nestručno mišljenje). Las Vegas ekipa meni je bolja od Miami ekipe, a uskoro ćemo gledati i NY tim. Bilo bi zanimljivo vidjeti seriju o našim forenzičarima. Sumnjam da su im na raspologanju tehničke igračke kao njihovim serijskim kolegama pa pretpostavljam da se oni više oslanjaju na vlastitu inventivnost. Je, kad se radi o improvizaciji onda smo svjetski prvaci.

Mitologija. O mitovima, legendama i starim civilizacijama.

Bitke kroz povijest. Sve mi se čini da je ovaj bloger došao s foruma FF-a. Jasno je o čemu piše, o ratovima i ljudima.

F.U.B.A.R.. Aktualni rat, aktualna bitka, još jedan bloger iz Iraka.

U-238. Angažirani blog o problemima koje izaziva korištenje osirumašenog urana u vojne svrhe. Korišten je i u ratu koji se odvijao na ovim prostorima.

Internet tehnologije. Recenzije e-mail klijenata, pa malo o dialerima, o browserima. Za početak vrlo dobro.

Visual Basic .NET - od početnika do gurua. On je već skoro cool, ali zaslužuje da ga spomenem zbog vrlo dobre obrade teme iz naslova. Ja bih radije da se pojavila škola Pythona, ali kad netko tako dobro odradi posao onda mu treba skinuti kapu.