Blog.hr

Zrnca uz kavu


Česte su rasprave o tome koji je operativni sustav sigurniji: Windowsi ili Linux. The Register je objavio opširan članak u kojem razotkriva poplarne mitove te objektivno prikazuje sigurnosno stanje.

Jučer sam pokušao naći neki PIM (Personal Information Manager) za Linux. Ono što ima Evolution (više-manje kopija Outlooka) me baš i ne zadovljava. Svi ostali koje sam isprobao su napravljeni na istom principu. Ono što meni treba je brzina i konfigurabilnost. Čak sam isprobao i jedno rješenje napisano u Pythonu (tekst mod), ušlo je u uži izbor ali sam ga eliminirao zbog rušenja i nedorađenosti. Na kraju sam se odlučio za Memorandu. Napisana je u Javi pa se može koristiti i na drugim platformama. Nije baš ono što sam zamišljao i još dvojim da li ću je uopće koristiti.

Linuxsoft.cz je dosta dobra stranica s katalogiziranim Linux programima. Na nju sam naletio tražeći svoj PIM.

Primjetio sam da su neki informatički pojmovi i osobe dosta dobro obrađeni u Wikipedii pa ako trebate definiciju, objašnjenje ili samo želite nešto više doznati o nečemu ili nekome tipke pod prste i klik, klik na Wikipediu. Posjetite i hrvatsku wikipediu, nije tako opširna kao engleska, ali ima korisnih i zanimljivih stavaka.