Nikad nije kasno za dobre linkove

događajilinkovirazvojtehnologijeweb

Nekoliko izrezanih virtualnih papirića s linkovima povlači se po mojem virtualnom stolu, a šteta ih je baciti. I zato, nikad nije kasno za dobre linkove... ;-)


Uvijek volim pogledati kad netko napravi inventuru i popiše najbolje stvari koje koristi ili siteove koje posjećuje. Ako mi je tematika srodna rijetko nađem nešto novo i zanimljivo, ali uvijek se nadam...Takav je slučaj bio i s postom 20 Websites That Made Me A Better Web Developer. Jedini novi, meni nepoznati site, s te liste bio je Web Design from Scratch. Site pokriva skoro sve procese u razvoju web stranica i preporučam ga kao obavezno štivo za sve webmajstore koji su s webom još na Vi.


Damien Katz je podigao dosta prašine svojim postom Signs You're a Crappy Programmer (and don't know it). O nekim stavkama bi se dalo diskutirati, ali ukoliko Damiena ne shvatite potpuno doslovno onda se morate složiti s njim. Jedan od komentatora je to lijepo definirao: Another sign you are a crappy programmer:
You disagree with this article.
Oni hitrog oka će zacijelo upucati poznato ime među komentatorima. :-)


7. travnja u Zagrebu će se održati predavanje pod nazivom Webscale Computing. Najavu i još poneku korisnu pojedinost možete pročitati na web stranici udruge Initium. Predavač Mike Culver je evangelist za Amazon Web Services platformu, a o čemu bi on mogao govoriti pročitajte u intervjuu za Avangate.


FreeBSD je osvanuo u svojoj 7.0 inačici, a OS news donosi link na zanimljivu prezentaciju FreeBSD 7.0 and beyond u kojoj je težište na višeprocesorskoj podršci i performansama MySQL-a i PostgreSQL-a u takvom okruženju. Napravljena je i usporedba s Linuxom, NetBSD-om i Dragonfly BSD-om, a zanimljivi su i komentari na 18. stranici. Dobro je imati konkurenciju.


O startupovima se puno piše, svi nude recepte, puteve kako doći do uspjeha. A najčešće pravilo je da nema pravila ni točno određenog recepta. How to make your startup successful je jedan od startup postova, a ono što bih želio izdvojiti i naglasiti je...

There is no secret formula or obvious path to success. Just one common trait...an indomitable desire to succeed against all adversity and doubt. Very few people have this drive and the leadership ability to attract great people to their cause. This drive is indefinable but we know it when we see it. It is sometimes misdiagnosed as being delusional and fanatical. The difference in diagnosis is success or failure. Succeed and you are a brilliant visionary. Fail and you are a delusional loser. The line between them is very fine.



Komentari

19. ožujka 2008. 09:18

Ajme, otkud si izvuko to s Katzom, već sam skroz zaboravio. :)

Inače, Katzov CouchDb je jedan jako zanimljiv projekt, nastao puno prije nego je Amazon izbacio svoj SimpleDb.

19. ožujka 2008. 09:51

Web design from scratch je već stari site, ono zašto nije tako popularan jest vjerojatno zbog toga što je više namijenjen za početnike i što se ne događa na samom siteu nešto novo, nema neki razvikani blog i slično čime bi plijenio veću pozornost...

19. ožujka 2008. 10:59

@Berislav: isplivalo na http://reddit.com/r/programming/

@nikola: problem je s većinom naših webmajstora (recimo da su tu svi oni koji sudjeluju u razvoju web stranica) što ni te početničke stvari ne znaju. Site pokriva jako široko područje tako da su rijetki oni koji mogu reći da sve to znaju. Ono na što treba obratiti pažnju su i Recommended reading za knjige, oni koji bi htjeli uzeti nešto od te tematike tamo će naći dobre prijedloge. Npr. Don't Make Me Think, Beginning Web Programming with HTML, XHTML and CSS...

19. ožujka 2008. 13:40

problem je što svi rade sve, a takvi ne čitaju nit ne prate takve stranice ili recimo tvoj i slične blogove ... samo sam htio reći da ta stranica već postoji godinama i teško da će na ovaj način dospjeti kao vrijedna informacija do onih do kojih bi trebala, a ovi koji prate tvoj blog za nju sigurno znaju ... ;-)

21. ožujka 2008. 00:41

Evo meni je link pomogao, zainteresiralo me ovo "Beginning Web Programming with HTML, XHTML and CSS…" Totalni sam pocetnik, pratim ovaj blog al se jos ne bavim cime se vi bavite, ali volio bih :), pa mi ovakve stvari zapnu za oko.

25. ožujka 2008. 22:11

@tomi - ako trazis linkove vezano uz web dizajn i development ... bilo za početnike bilo za naprednije korisnike(developere) pogledaj http://3kolone.org/bookmarks.php sa preko 600 linkova + 500 linkova na staroj domeni banner desno (500+)...