Za lažni intervju kriva je slabost e-maila?

događajimediji

Svima je već poznata priča o tome kako je Butković, zbog vlastitog neznanja i gluposti, objavio lažni intervju sa Sanaderom. To je prava slika i prilika prosječnog hrvatskog novinara koji koristi elektroničke komunikacijske kanale, ali o njima zna vrlo malo ili gotovo ništa. Aristona muči činjenica kako jedan student može krivotvoriti Sanaderove odgovore, ali mislim da će mu još više mučnine izazvati izjava predsjednika Hrvatskog novinarskog društva koji kaže kako je ovaj skandal dokazao, između ostalog, i slabosti e-maila.


Tu je na djelu treći zakon Arthura C. Clarkea koji kaže da je svaku dovoljno razvijenu tehnologiju nemoguće razlikovati od magije. Izgleda da je za većinu novinara moderna elektronička komunikacija crna magija koja nadilazi njihovu moć spoznaje. A oni su preponosni da bi priznali svoje neznanje. I novinarstvo ima svoju 2.0 inačicu, ali proći će puno i previše vremena dok neka nova generacija novinara ne zauzme pozicije u našim medijima.



Komentari

11. veljače 2008. 09:54

tako je! okanimo se emailiranja i vratimo tradicionalnim načinima komunikacije. golubovima pismonošama, na primjer. svi i sve su, naravno, krivi, a ne novinar koji nije obavio svoj posao kako treba.

11. veljače 2008. 17:04

Najveci problem u nasem drustvu nastaje izmedu stolice i racunala(hm to negdjre pročitao :-)

11. veljače 2008. 17:06

Hebemti! Eto i ja sam nepismen :)

11. veljače 2008. 20:32

Ako Aristona muči kako netko u dobi od 23 godine (jedan student) može krivotvoriti Sanaderove odgovore to je samo njegov problem i to vrlo ozbiljan. Što tek Ariston misli o ženama. Vjerojatno da im je mjesto u kuhinji.

12. veljače 2008. 17:48

definitivno mi je tvoj komentar na citavu situaciju jedan od suvislijih.

15. veljače 2008. 15:37

Za lažni intervju kriva je slabost novinarovog mozga.