Zapetljani zvukovi

aplikacijewebčarolije

Oni koji se više zabavljaju s Flashom (i još ih plaćaju za to) sigurno su u stalnoj potrazi za nekim dobrim zvučnim loopovima. Polako su se počeli množiti i podcasteri, i oni potrebuju zvučnu podlogu, a nemaju svi tu privilegiju da koriste Sinišu i Uthovar. Nije lijepo krasti tuđe loopove. I što vam onda preostaje? Znate li okrenuti dva-tri akorda na gitari i nije vam baš slon prdnuo u uho, kako što bi rekao naš narod?! Onda će vama biti dovoljan JamStudio. Taj online servis, koji je baš nadograđen (poslali mi mail kao starom petominutnom korisniku), omogućava vam jednostavno slaganje zvukova. Odabir instrumenata nije velik, ali je za početak sasvim dovoljan. Kao škrti korisnik imate mogućnost da pospremite svoj uradak i da ga kasnije ponovno otvorite, dok oni kojima nije žao platiti 10$ mjesečno mogu direktno spremiti svoje nedjelo u mp3 formatu. Spretne škrtice će se odmah sjetiti načina da snime zvuk i bez plaćanja, ali nisu im na raspolaganju dodatni zvukovi i instrumenti.


Postoji i mogućnost da pošaljete mail na tri adrese s linkom vaše loopotvorine. Ja sam na brzinu naklikao par stvari, a predstavljam vam Balkan ala Vangelis i Martina Mušteriju. Prije klikna na play ikonu označite Loop kvadratić da vam se stvari zavrte u krugu.


P.S. Kad smo već u tim vodama...Chord Book je odlična stranica stranica za gitariste amatere koji nikako da upamte više od ona dva spomenuta akorda.



Komentari

30. siječnja 2008. 22:52

Odlični linkovi, a i loopovi nisu za bacit! Evo još malo na istu temu: http://code.google.com/p/pocketguitar/ (za one koji imaju iPhone, tanke prste i debele živce) i Squidoo Lens: http://www.squidoo.com/guitartools

1. veljače 2008. 02:54

pratim dugo ovaj blog,i najmanje sto mogu rec je da je zanimljiv..nevezano za ovaj post gore..vidim da koristis open-source softver,pa me interesuje cim se tacno bavis..i da li open source ima rjesenje za sve tvoje privatne i poslovne i potrebe..i ako nije tajna cim se tacno bavis...pozdrav iz sarajeva..