Otvoreno

.hr webdomaćeočvrsjetehnologije

Malo se uskomešala Linux zajednica. Već ste zacijelo vidjeli kako su pripremili tv.linux.hr podcast, tema za slijedeću emisiju ne manjka i već se pripremaju. Rutinski je odrađena skupština, ali najviše uzbuđenja izaziva Asus Eee kojeg su agilni članovi udruge uspijeli nabaviti i prije nego što je s današnjim danom i službeno postao dostupan u .hr. Virtualno okupljalište je na eeepc-zagreb grupi, a Kost već marljivo kompajlira njegov kernel.


Pretpostavio sam da bi Digitalni grad mogao biti fušeraj, e-alibi projekt upitne korisnosti za zajednicu. Radoslav razotkriva klasičnu podvalu domaćih političara. Zašto me ne čudi da grad, koji je ugostio informatički muzej, ima i pravi, pravcati bežični besplatni Internet, za razliku od ove besramne promocije?! Kakve nam nove obmane, u sklopu projekta Digitalni grad, sprema zagrebačko Poglavarstvo?


Ire donosi vijest kako je novi ministar turizma, Damir Bajs, nekada pisao SF. U SFerinoj bazi podataka možete provjeriti o kojim se pričama radi. Iako mi je na dohvat ruke kutija s konzerviranim Siriusima, znatiželja je preslaba da bih išao narušiti njihov mir.


Dečki iz eMisije su me opet spomenuli i usput su prigovorili zastarjelom dizajnu ovog bloga. Ta njihova zamjerka posijala je u meni sjeme nespokoja. Ali siguran sam da će Dadu razveseliti ovo što slijedi...listajući američanski Playboy za veljaču dobio sam inspiraciju (čitaj shvatio sam kako bi bilo dobro napraviti rip off dizajna jedne stranice) za novi dizajn ovog bloga koji će biti u potpunosti originalan s početkom u djevičanski čistom editoru uz prvu mirodiju u vidu jedne reset.css datoteke. ;-)


Čitali ste novi PlanB? Ima li komentara na temu Najbolje i najgore na hr webu 2007? Ili se ne usudite prigovoriti autoritetima? :-) Moram priznati da takav odabir nije baš zahvalan posao. Naročito ako ga odrađujete u kratkom vremenu. Sasvim ste sigurni da je nešto zaboravljeno, izostavljeno. Za pravi odabir trebalo bi sustavno i marljivo, cijele godine, pratiti domaće web stranice. Ovako je to više nešto što je šiknulo iz tmine, u trenu...u redu, nisam se baš potpuno uzdao u inspiraciju pišući svoj naramak riječi, pretražio sam arhivu postova, prošnjofao arhivu referentnih grupa...



Komentari

29. siječnja 2008. 09:14

pa sad već lagano možeš onda početi bilježiti ;) a za dizajn bloga, slažem se s ekipom eMisije :)

29. siječnja 2008. 12:58

ne znam... strah me... što ako se tada internet sruši?!