DOH obrazac i poslovnost

.hr web

Business.hr se pohvalio kako čitateljima poklanja DOH obrazac, ali komentator Mirko22 otkriva nam da oni poklanjaju poklonjeno, ali ukazuje i na Poslovni forum koji isti taj obrazac (skinut sa stranica Erste banke) prodaje po 50 kuna, a poklanjaju njegovu demo inačicu!!! Da ekipa iz Poslovnog foruma nije pohlepna dokazuje činjenica da tvrtkama omogućavaju besplatnu registraciju .hr domena. :-)

Koliko se može zaključiti iz letimičnog pregleda, većina onoga što Poslovni forum nudi kao svoju bazu podataka već je slobodno dostupno negdje na domaćem web prostoru pa je očito da je prepakiravanje tuđeg znanja i truda njihov core biz. ;-)



Komentari

21. veljače 2007. 02:57

znam da je off topic, ali vuce pomagaj. da ne duljim, jel bi znao malo zahakat jedan phyton programcic.

radi se o: http://www.maluke.com/s3man/

radi amazon S3 sync, savrseno, ali nema gogucnosti postavljanja public-read ACL-a

treba bi hack, da u sve PUT requeste koji idu prema serveru dodas x-amz-acl=public-read HTTP header

moze??? :) platim pivo i rucak ako uspijes.

21. veljače 2007. 03:42

Brzim pregledom nigdje nisam vidio da ima neki source za skinuti?! Ili ti to misliš da se hackne izvršna datoteka? Najjednostavnije rješenje, koje je meni palo na pamet, je da uzmeš neki http proxy koji ima mogućnost modifikacije headera (a većina njih ima) pa će on na sve zahtjeve prema serveru dodati traženi header.

21. veljače 2007. 10:16

koji sam retardant, đizs, opce mi nije palo na pamet. thx, inace znas mozda neki mali proxy za windoze koji bi to mogao?

21. veljače 2007. 10:28

To baš nije moje područje, ali pogledaj si ovu , najvjerojatnije ćeš pronaći nešto što ti može pomoći.

22. veljače 2007. 14:15

Koji bezobrazluk, taj Poslovni forum! A mislim da i ptičice na grani koje su bar čule za internet znaju i da je još prošle godine Erste složila pristojan obrazac, u Poreznoj su ga prihvaćali i isprintanog, čak i bez praznih stranica... Jedino znam da se na lanjskom u Excelu nije mogao vidjet sadržaj zaštićenih ćelija (formule), a u OpenOffice se isti vidio ;)