Materijali

open sourceprogramiranjeweb

FOWA

Berislav je otišao na FOWA-u, ali nit' piše nit' se javlja kako je tamo. Na službenim stranicama su obečali prezentacije i mp3 datoteke s predavanja, a na Flickru su dostupne mindmap-e 17 predavanja.

developerWorks

IBM-ov developerWorks sadrži brdo zanimljivog materijala za developere, ali dosta ljudi nije upoznato s njegovim postojanjem, ili zaborave da to postoji. Za pristup materijalima potrebna je besplatna registracija, a izgleda da skoro ništa od svega toga nije indeksirano u tražilicama pa ne možete nabasati slučajno nabasati na njega. Za web developere je posebno zanimljiv Web development dio u kojem su na tapeti bile skoro sve moderne web alatke, a najnoviji članak me je prvi put upoznao s novim programskim jezikom za moderne web aplikacije (huh)...Flapjax!

SubSonic

SubSonic - The Zero Code DAL, jedan je od zanimljivijih projekata na CodePlexu. Ima dosta dodirnih točaka s MonoRail-om, ali za razliku od njega ne kopira Railse već su se zadržali samo na inspiraciji. Ovako, na brzi pogled, više mi se dopada od MonoRail-a. Na stranicama projekta je dostupan walkthrough, demo webcast, a zajednica se okuplja na SubSonic forumu.

CodePlex ima novu (barem meni, dugo nisam bio tamo), zanimljivu opciju, Issue Tracker kao basic view ima nešto poput Digg-a iz kojeg se vidi što od bugova/problema/zahtjeva korisnike najviše zanima.



Komentari

22. veljače 2007. 11:01

Evo dobrih sažetaka sa FOWA: http://www.readwriteweb.com/archives/future_of_web_apps_07_day1.php http://www.readwriteweb.com/archives/future_of_web_apps_07_day2.php