BarCamp Zagreb: Ext JS

.hr webdogađajidomaće

Vrijeme mi je nekako brzo prolazilo ovih dana, nisam ni primjetio da već danima nisam napisao nijedan post. Imam ispričnicu. Selio sam svoje stado webova na drugi server. Brži, jači, bolji. Podijelio sam ga na nekoliko pašnjaka, instalirao sam neke nove aplikacije, trebalo se upoznati s njima. Problem s Linuxom je da kad nešto namjestiš da radi onda se sve uglavnom svodi na onu staru: "Mujo, nahrani svinje i ništa ne diraj." Tako sam ja ponovno morao zaroniti nosom u manual jer sam zaboravio sve ono što sam prije godinu-dvije radio na starom serveru. Bilo je i nekih problema, za većinu sam ja bio kriv, ali negdje je i Ubuntu kriv. Npr. koristim postgrey koji se ruši zbog libdb4.4 paketa...

Ali cilj ovog posta je da najavim prezentaciju koju ću održati na nekonferenciji BarCamp Zagreb. Ako neće biti pomicanja satnice onda je za 17:20 predviđena tema Ext JS - Kako i gdje koristiti? Poneki tips, no tricks i praktična iskustva. Kako nema smisla prepričavati ono što se za jednu minutu može pročitati na Ext JS stranicama. Ja ću pričati o onome za što treba nekoliko minuta ili malo više da se pronađe na tim stranicama. ;-)

Kako sam već isproducirao jednu kompletnu Ext aplikaciju došao sam do nekih saznanja, a imam i nekoliko pitanja na koje bih volio čuti odgovore drugih developera. Ext JS u podnaslovu ima a foundation you can build on, i to zaista nije samo još jedan reklamni slogan.



Komentari

4. prosinca 2007. 14:39

Hajde se pohvali gdje si zakupio dedicated ili vps, što li... :o) Stvarno, mislim da nisam jedini kojeg to zanima.

4. prosinca 2007. 18:27

Dedicated, http://hetzner.de . :-)

4. prosinca 2007. 18:42

Skontah nakon što sam već poslao komentar po tracerouteu, zgodan im je ovaj prosinački special.

Headeri kažu da si na Apacheu, svakako pogledaj (ako već nisi) lighttpd. Ja sam skoro plakao od sreće sinoć kad sam se konačno odvažio isprobati ga i posložio sam probnu instancu sa svime što mi treba na toj konkretnoj instalaciji u manje od sat vremena a prvi put ga vidim u životu (lighttpd jel'). Još me drži euforija. :o) Footprint i brzina su mu uistinu predivni.

4. prosinca 2007. 18:57

Ja uglavnom koristim nginx, a jedino je na ovom virtualcu apache. Meni je nginx još predivniji od lighttpd-a. ;-)

4. prosinca 2007. 19:30

Sve 5, ali meni one-man-band softver neznanog Rusa ne ulijeva povjerenje, bar ne do verzije 0.9 :o). Nije serverski softver Tetris :o) (naravno, šalim se)

4. prosinca 2007. 20:01

Ja sam sklon vjerovati raznim ljudima, pa čak i Rusima. A još kad mi i Aboridžini garantiraju za njega, nema mjesta za strah. :-)

4. prosinca 2007. 22:48

Nadam se da si uspio iskomunicirati sa švabama, ja sam prije par mjeseci imao s njima problema, zeznuli su me nonšalantno za neke stvari... i engleski je bio mali problem, nisu ga baš imali pri ruci... :)

Nego, sad mi je krivo što ne stignem sutra u Zagreb, baš sam planirao počet naveliko koristit ext, i zanima me tvoje mišljenje. Ako ćeš imat kakav ppt za podijelit, ajdbi very grejtful.

5. prosinca 2007. 04:58

Naša komunikacija se svodi na to da ja kliknem nešto u admin sučelju, a oni pošalju generički mail na dva jezika. Nakon početnog podešavanja nisam imao potrebe za daljnom komunikacijom.

Budem stavio prezentaciju na web.

13. prosinca 2007. 02:50

@vuk: zabij prezentaciju na , gore ih vec ima nekoliko. glede hetznera - mi smo kod njih odnedavno dedicirani i zadovoljni smo, osim tih par jezicnih barijera, i stvari da ti upis domene naplate 0.5€ i takvih perverzija :)

13. prosinca 2007. 10:14

@carr: stavio sam ovdje jer Slideshare ne podržava moj format prezentacije. :-)