JavaScript grafika

programiranjetehnologijeweb

Mda, tko bi se pametan bavio grafikom u JavaScriptu? Neki manijaci su uz pomoć puno malih divova crtali krugove i vukli jednostavne crte, ali kakva je korist od toga? Stvari su se ipak mrvicu promijenile.


Možda ste zaželjeti napraviti svoju inačicu Yahoo Pipes aplikacije? WireIt je onda prava stvar za vas. Firefox, Safari i Opera 9 imaju canvas, a WireIt koristi ExplorerCanvas kako ni IE korisnici ne bi bili lišeni tog javascriptičnog zadovoljstva. Lijepo izgleda i lijepo radi. A još kad dođe i 3D canvas?!


Kad već spominjem canvas onda vrijedi spomenuti i Mootools Mocha UI. Nije baš da bi to čovjek koristio u produkciji, ali izgleda obećavajuće.


Za manijake koji vole grafove tu je Timeplot. Ako radite munin klona i želite posao obrade podataka i prikaza grafova prebaciti na klijenta, ovo je prava stvar. Ne zaboraviti ni PlotKit koji u cijelu priču uključuje i SVG.


Tržište casual igara je u dosta velikom porastu. Ako imate neku dobru ideju možete svoju killer casual igru napraviti u JavaScriptu. Dhtml igara ima sve više...