Logoteka

.hr webdizajndogađaji

BarCamp Zagreb

5.12. se u Zagrebu održava prvi domaći BarCamp. Lokacija je neizbježna (FER), sredina tjedna, vrijeme od 14:00-21.00. Program i događanja će odrediti sami sudionici. Broj mjesta je ograničen, sudjelovanje je besplatno, ali od vas se očekuje da aktivno učestvujete. Bilo bi lijepo da se oni koji nisu sigurni da će doći ne prijavljuju kako se ne bi ponovio slučaj BlogOpen. Ovaj post se naziva logoteka jer događaj ima i svoj logo (a koji ga nema), ali izgleda da je zagrebački štih prevagnuo nad kockicama.

Initium

Novi logo ima i Initium. Jedino mi nije jasno zašto se peteljka lista nije nastavila ili postala sastavni dio jednog od tri slova i već probija m.

ubuntu-hr

Kockasta rapsodija se dogodila u postupku obabira logotipa za Udrugu Ubuntu korisnika. Ubuntu ima svoj prepoznatljivi logo, a lokalne varijante su obično varijacije na temu. U tijeku je glasanje, a prijedlog koji se meni najviše dopada ima i najviše glasova. Osim kockica autor je u logo spretno uvaljao u kravatu.

Ako ste se napalili na logotipove onda posjedite katalog domaćih logotipova na logotip.com.hr adresi.



Komentari

14. studenoga 2007. 21:37

Sladak je taj Ubuntu HR logo.

14. studenoga 2007. 22:28

Sa mi barcampov logo izgleda ko logo za neku tocenu pivu :( too bad ....

15. studenoga 2007. 00:14

Znam da sam već svima dosadan, ali to je BarCamp Zagreb, a ne BarCamp Hrvatska.

15. studenoga 2007. 09:50

Bero, znaci mijenjat ce se logo za svaki grad?

15. studenoga 2007. 10:29

@Siniša: OK, da ponovim.

Moj prvi plan je bio da se svi BarCampovi u Hrvatskoj zovu CroCamp (za tu sam priliku uzeo i domenu crocamp.org; domena ističe za tjedan dana...), bez obzira gdje se održavali i tko ih organizira. Međutim nadglasan sam i odlučeno je da bude BarCamp Zagreb, što je sasvim u redu jer je takva praksa u svijetu, gdje isto svaki grad ima različit .

15. studenoga 2007. 15:13

Baš iz razloga, jer nisam siguran hoću li imati vremena, doći na BarCamp još se nisam prijavio. Ali kako je broj mjesta ograničen, a zainteresiran sam za sami događaj, vjerovatno ću se prijaviti pa što bude. A što se tiče loga za ubuntu, ovaj koji si stavio na stranicu i moj je favorit.

15. studenoga 2007. 23:19

jedne međunarodne verzije Logoteke.

16. studenoga 2007. 17:09

Ubuntu logo je dobar.