Vrućina

itmicrosoftpython

Nigerija je prvi naručitelj milijun OLPC uređaja. Što li će to značiti za njihove stručnjake iz Internet marketinga?

Sex, laži i video trake, zapravo Myths, Lies, and Truths about the Linux kernel. Zgodna prezentacija. Nekima se neće dopasti jer je navijačka.

Ubrzo nakon OSCON-a (O'Reilly Open Source Convention) u Redmondu se održava Lang .NET 2006 Symposium. Što im je zajedničko? Open source u različitim pojavnim oblicima. U Redmondu će govoriti Miguel de Icaza (tema: Mono), tu je Jim Hugunin (of Jython fame, IronPython, zaposlenik Microsofta, pogrešno su mu napisali prezime u rasporedu), John Lam (Making Ruby Work with CLR)...

Eh da, izašao je IronPython RC1 i to je trenutno najpopularniji projekt na CodePlex-u. Ja sam danas uhvatio vremena da isprobam kako radi importiranje standardnih Python modula. Radi zadovoljavajuće. I pod Windowsima u .NET 2.0 okruženju i pod Monom (1.1.16.1).

S virtualizacijom se stvari zakuhavaju. VMWare Server je besplatan, isto kao i Microsoft Virtual PC, a Microsoft i XenSource objavljuju suradnju.

Forum mi3dot.org-a otkriva link na Photoshop majstora. Ako vas i ne zanima PS pogledajte kakva čovjek čuda stvara. Ukoliko koristite neke drugi alate (npr. Gimp) većinu prikazanoga možete primjeniti i u njima.