Čudesna Python ponuda za studente

itlinuxpythonvizije

Na staroj adresi pisao sam o laptopu za svako dijete. U međuvremenu su se stvari malo iskristalizirale, Nicholas Negroponte je otkrio nešto više detalja o tome kada bi laptop mogao biti dostupan. U cijelu priču sada se ubacuje i Intel sa svojim projektom jeftinog računala. Za to računalo planira uzeti okljaštrenu inačicu operativnog sustava svojeg starog partnera. Iz njihove zapadne perspektive možda je 400$ jeftina ponuda, ali za nerazvijene zemlje i to je preskupo.

Za to vrijeme projekt One Laptop Per Child dobija prve obrise. U tome je značajnu ulogu dobio naš Ivan Krstić (Aktivan promicatelj FOSS-a, sudionik u Ubuntu projektima). Odabran je za vođu user stack architecture tima u tom projektu. Kako je Ivan veliki zaljubljenik u Python tako će velik dio tog korisničkog sloga biti implementiran upravo u tom zmijolikom jeziku. Mjesta u tom timu su otvorena (ili su bila otvorena kad je Ivan pisao post na svojem blogu) pa je Ivan uputio poziv svima koji bi mogli dati svoj doprinos:

Are you a college student? Are you absolutely brilliant? Is your knowledge of Python, or Lisp, or OCaml, or Ruby, or even Perl nothing short of wizardry? Itch to solve impossible problems? Do you want to spend a summer working on the largest-scale educational technology effort in history? If so, I want to talk to you. Send me an e-mail, and attach a resume if you have one. I'll want to see code that you've written. A web programming background is desirable, and general systems programming knowledge is a plus. The interview process is simple: impress me, and I'll hire you.