Spameri i ostalo na brzinu

linkovilinuxweb

Stvarno mi već pomalo idu na živce. U mailovima su mi se prorijedili, ali da skinem sve brane i prepreke koje sam postavio pred njih, tko zna kako bi to izgledalo. Slijedeće bojno polje: blogovi. Na jednoj web stranici sam nešto testirao, postavio Nucleus CMS i u roku od tjedan dana su ga otkrili i navalili s porukama. I ovdje je osvanuo jedan. Najgore vrste. A vidim da i na našim blog servisima muku muče sa svakojakim spodobama. Plaćamo danak velikoj masovnosti. Kad nas je bilo manje, bilo nam je ljepše... ;-)

U ovo vrijeme, kad vremena nemamo dovoljno, sve je manje prilike za čitanje neke knjige, pogotovo za nas informatičare/devlopere. Umjesto dugog upoznavanja s nekom tehnologijom tražimo brza i kratka rješenja za probleme/zadatke s kojima se susrećemo. Bite Size Standards je novi blog koji ima za cilj donositi znanje u malim dozama, a namijenjen je uglavnom web developerima.

Poneki blogeri i autori posjećenih i utjecajnih stranica već su i naglas počeli razmišljati kako da unovče svoje stranice. Ja se takvim razmišljanjima ne bavim jer bi novčana zadovoljština bila tako mala i beznačajna da bi se mogla brzo utopiti u nezadovoljstvu posjetitelja ovog bloga. A ionako ne pišem ovaj blog zbog novca već zato što sam neizlječivo tipkaralo koje ponekad poželi da neke stvari podijeli sa širim auditorijem. ;-) Oni koji vide svoj interes u objavljivanju oglasa na svojim stranicama možda bi trebali razmisliti da naprave nešto kao što je The Deck.

Neki ljudi se bave svakojakim glupostima. Npr. punjenjem GMail-a do ibera. :-)

Tko kaže da igre ne mogu biti korisne? LinCity-NG mi je pomogao da otkrijem Autopackage koji olakšava problem s instalacijom programa na različitim Linux distribucijama. Lista programa koji ga koriste već je pristojne dužine. Autopackage nema za cilj zamijeniti postojeće paketne sustave već je više kao nadogradnja za slučajeve kad postojeći sustavi nisu najsretnije rješenje.