Sretan Uskrs!

linkovitehnologije

Pao sam u iskušenje da ovu sliku stavim kao ilustraciju teme, ali trebalo bi tražiti dopuštenje od autora, a tko zna kada će on odgovoriti na mail...pa pogledajte sami.

Danas sam se s računalom družio samo sporadično, tražio sam neke igrice za klince, mislio sam napisati poneku riječ o tome za igre.wordpress.com, ali izgleda da im se nešto dogodilo. Nema naslovne stranice, nema starih postova, izgleda da im se nešto dogodilo s bazom, možda rade backup ili je u pitanju neka žešća havarija. [Update] Na naslovnoj stranici se pojavila poruka o neplaniranom održavanju...

Jedan član na Webmajstori.Net forumu je postavio pitanje kako je stanje u hr kada je rec o casopisima u kojima ima stvari za webmastere web programere, dizajnere i sl.? Stanje je dosta loše, domaći časopisi pokrivaju te teme, ali se ne bave njima. Naše malo tržište i inače pati od nedostatka stručnih publikacija, meni to i nije neki problem jer pratim engleske publikacije, ali nekima bi ipak bilo draže pročitati nešto na jeziku kojeg bolje razumiju. Za prvu ruku mogao bi se pokrenuti neki elektronički časopis, pa ako bi pokazao potencijal onda bi se moglo krenuti i na papir, a možda to ne bi bilo ni potrebno. Ali problem s takvim projektima je što se moraju osloniti na volontere (jer oni koji pokreću takav projekt obično nemaju novaca), a oni su dosta nepouzdani.

Studentima i onima koji su bez stalnog posla česti je izgovor, za korištenje piratiziranih programa, njihova prevelika cijena. Većina njih nije upoznata s povoljnim ponudama za studente koji mogu neke programe nabaviti po povoljnijim uvjetima ili čak imaju pravo na njihovo besplatno korištenje. Za jadne, izgladnjele studente postoji rješenje: hrpa programa po uobičajeno bagatelnim cijenama (plaćate samo njihovo skidanje, a možda ni to).

Mark Shuttleworth najavljuje slijedeću veliku stvar u tehnologiji elektronskih učionica: LAMS.