Blog.hr

Blogovi će promijeniti vaš posao


Nije to trkeljanje starog blogera već naslov u ovotjednom BusinessWeek-u. Važnost blogova prepoznali su i neki naši politički djelatnici čiji su prvi blogovi izazvali dosta pažnje. Neki blogeri se žale kako su ti krpelji na koži društva dobili previše publiciteta za razliku od vjernih i marljivih, ali široj javnosti nepoznatih, blog rudara.

Kolege blogeri, nemojte se uzrujavati, takav je svijet u kojem živimo. Listao sam Globus i vidio kako su čak dvije stranice posvetili sinu Ivića Pašalića koji je osvojio drugu nagradu na natječaju za SF priču u kategoriji gimnazijalaca (SFera). A gdje je prvonagrađeni, a gdje su ostali dobitnici SFerinih nagrada? O njima ni riječi. Očekujem njihov zapis u knjizi žalbe. Nisam bio u prilici pročitati uradak Pašalića mlađeg, ali s obzirom na kratki sadržaj (Hitler nije počinio samoubojstvo već na tajanstvenom otoku vodi virtualne ratove) čini mi se da se radi o prožvakanoj gumi s dobro poznatim okusima iz trivijalnih SF priča. Da je neko drugo vrijeme, naslov Dominikove priče zacijelo bi sitnim slovima bio spomenut u rubrici "Nije za...". Čitateljima Siriusa sve je jasno. :-)

Hm, ali možda ipak nije sve tako trivijalno. Pašalić stariji je desno orjentirani političar, mladac ne krije svoju ambicioznost. Možda mu Hitler nije trebao samo za efekt šoka, kao što sam tvrdi, već se tu možda kriju i neke simpatije prema velikom diktatoru?!

Vratimo se blogovima. Slažem se da u blogovima ima puno smeća, ali to nije razlog za negativni stvar napram njih. Da li posprdno govorite o knjigama i literaturi samo zato što na kioscima ima hrpa jeftinih i bezvrijednih krimića i ljubića?

Kada će naši poslovni ljudi prihvatiti blogove, kao što je to postao običaj na zapadu? Većina njih radije će umočiti prste u mladu, vruću janjetinu nego da dobije žuljeve od silnog tipkanja. Ma kakvi žuljevi, čemu služe sekretarice? Klasičan stereotip u svezi njih mogao bi izazvati zlurade komentare pa ne morate odgovarati na ovo pitanje. :-)

Našim poslovnjacima promjene neće donijeti blogovi, već izbori. Da neki poslovni list i objavi temu broja posvećenu blogovima većina njih samo bi na brzinu prelistala stranice. Ako uopće i čitaju poslovne publikacije.

[ubacite tiruriru tiruriru temu iz Zone sumraka]

Ovo je Hrvatska.