Politika

Izađite na izbore, pi3da vam materina

PHOTO:

politikaizbori

Kažu da su političari kao pelene. Treba ih često mijenjati da se ne usmrde. Ne postoje uzalud u nekim demokracijama ograničenja na broj mandata. Najbolje to vidite po nekim našim općinama gdje su isti ljudi na vlasti desetljećima. Bez ograničenja sve ode u diktaturu. Ali izgleda da nekima ne smeta što pelena smrdi. Nagurali se u stado, smrdi, druže se, toplo im je. Ili kako je to lijepo rečeno u SMS porukama koja cure...

"Tu smo, pomažemo si gdje možemo, jebiga, ne ide drugačije." U tome i je problem, što s njima ne ide drugačije.

"Što god da se oko vas događa, vi samo šutite, ne izlazite na izbore..." A HDZ s glasovima 16% stanovništva vlada Hrvatskom.

Nebirači su najveća politička sila Hrvatske! Kad bi samo pola nebirača izašlo na izbore, bez da gledaju ankete i da ne slušaju savjete o bačenim glasovima svojim glasovima promijenili bi političku sliku Hrvatske.

Banožić usmrtio vozača, nema optužnice, a istraga može trajati još samo 30 dana. Čeka se da prođe rok. Vidjeli smo na primjeru Albanke prije par dana kako se trebalo postupati prema Banožiću. Ali on ima stranačku iskaznicu, a to je jače od zakona Republike Hrvatske u koju se svi kunu i drže ruku na srcu. Ili na novčaniku da im ga netko od ekipe ne ukrade? No to nije izdvojen slučaj, to je pravilo. Za njih zakoni ove države ne vrijede.

Josipa Čulina Rimac Pleslić je još bolji primjer. Pazite - ona je s 20 godina postala predsjednica Crvenog križa u Kninu preuzevši funkciju od sestre Biserke, a kad su ju nakon 5 godina izabrali za gradonačelnicu Knina prepustila je funkciju svojoj sestri Anđelki. Crveni križ u Kninu je izgleda feud sestara Rimac. Na vrhuncu prekinute karijere Josipa je bila potpredsjednica Hrvatskog crvenog križa. Da nije bilo prekida možda bi sestre feud proširile na čitavu državu?! Vjerujete li da vrhuška HCK radi u skladu s četiri temeljna načela te organizacije, a na čelu su mu takvi ljudi? Nepristranost, neovisno djelovanje na rasne, političke, vjerske i ekonomske okolnosti, univerzalnost i ravnopravnost. Halo?

Marko je napisao vodič kroz izbore za autostopere: "Ako znate kamo želite stići, ne čekajte princa na bijelom konju. Uzmite vozača koji ide u vašem smjeru." A kad počne vrludati opet palac u zrak. Jedino čestim promjenama možemo uzburkati političku močvaru pa da strah od utapanja u izborima natjera političare da počnu poštivati zakone Republike Hrvatske i raditi u javnom interesu. Barem malo. Nisu svi isti. To vas samo ovi iz stada koje smrdi uvjeravaju da je tako.

Izađite na izbore i pokrenite promjenu. Pizda vam materina.

Citati i inspiracija za naslov: Prime Time



Ako prvi put komentirate moguće je da se vaš komentar neće isti tren pojaviti na stranici već nakon dodatne provjere. Hvala na doprinosu i strpljenju.