Poslije BarCampa

.hr webdogađaji

Završio je prvi domaći BarCamp, posjetitelji su bili zadovoljni, a organizatori su pribilježili što bi idući put trebalo popraviti. Pokazalo se da je 20 minuta nekim predavačima premalo pa je došlo do probijanja termina, premještanja prezentacija ili odgađanja. Možda bi prilikom rezerviranja termina predavaču trebalo ostaviti na volju da bira koliko će trajati prezentacija, ali s gornjom granicom (npr. 40 min.). 5 minuta prije kraja prezentacije trebalo bi upozoriti predavače da imaju još toliko minuta i ni sekunde više. Ne znam koliko su paralelna događanja dobra stvar jer nam stari Murphy govori kako će se sigurno poklopiti dva interesantna predavanja. Prostor u kojem se održava BarCamp trebao bi biti manje formalan, bilo bi idealno kad bi bilo moguće premještanje stolova, slobodan raspored sudionika, više utičnica za napajanje laptopa.

Ja sam doslovno shvatio naslov događanja pa sam kampirao u Bijeloj vijećnici (s malim izletom na panel diskusiju u Sivu) koju skoro da je okupirala Ruby ekipa :-) . Zbog prekoračenja termina nisu se održala dva predavanja, a jedno je premješteno. Tako da sam prepustio Maratzovo predavanje koje se premjestilo u Sivu. Iako Bijela predavanja nisu bila nezanimljiva, ipak mi se čini da bi mi Siva bila za nijansu zanimljivija (sudim po prezentacijama). Detaljniji prikaz događanja u njoj donio je Futuria.

Koliko sam uspio primjetiti svi su bili zadovoljni događanjem, neki su rekli da nisu naučili niti čuli ništa novo, ali da su ionako došli zbog upoznavanja novih ljudi i druženja. Slijedeći BarCamp bi trebao napraviti odmak od prezentacijskom prema područuju u kojem bi svi sudionici aktivnije sudjelovali. Svi možemo pročitati o novim proizvodima i metodama, ali ono što ljude najviše zanima su konkretna iskustva i način na koji se rješavaju konkretni problemi.

Svoju prezentaciju na mogu staviti na slideshare jer se radi o običnom html dokumentu začinjenom s malo JavaScripta (altPreso) pa sam je postavio ovdje. Kako se radi o natuknicama najvjerojatnije vam neće puno govoriti. Ako želite vidjeti što donosi novi Ext (2.0) onda je najbolje pogledati primjere.

P.S. Senko donosi svoj osvrt. Hm...tko je od koga prepisivao? ;-)



Komentari

8. prosinca 2007. 15:38

Jedina zamjerka je što se skroz-naskroz pobrkalo vrijeme prezentacija. Većinu vremena nisam ni znao što se gdje dešava (a bile su samo dvije prostorije). Mislim da ne bi bilo teško pri pomicanju termina ispraviti na oglasnoj ploči vremena. Također, jedna osoba bi svakako trebala pet minuta prija kraja ući u prostoriju i reći: "Još pet minuta i fajrunt!".

Činilo mi se da će tako i biti jer su prezentacije bile nalijepljene jedna na drugu. Mislim da je bar 5 minuta trebalo ostaviti razmaka, kao u školi. :)

Tvoja prezentacija o Ext JS me nije zanimala ali sam svakako htio čuti što imaš reći o socioinformatici. Žao mi je što je to otkazano.

9. prosinca 2007. 09:26

Yep, zamjerke noted. Next time ćemo više vremena i ostaviti, a i upozoravati prezentere.

10. prosinca 2007. 10:37

Znas li za ovo: http://tof2k.com/ext/formbuilder/

10. prosinca 2007. 15:46

@KomA: mislim da sam to već vidio, zgodno je, ali bez nekakve integracije u neku razvojnu okolinu je slabo iskoristivo.

11. prosinca 2007. 18:57

net.hr mi kaže da si proglašen za najbolji rvacki blog (Vidi Web Top 100). Pa, bio bi red da ti čestitam(o)... Čestitam ;)

11. prosinca 2007. 19:47

Čestitke i s moje strane!

11. prosinca 2007. 19:58

Hvala, hvala... :-)