Blog.hr

Hoće li...


Bugovci vole prepisivati s The Register stranica, a ovi su jučer objavili bajato nagađanje o tome kako će Google krenuti na tržište operativnih sustava. Samo što su malo konkretizirali nagađanje pa su novu Google distribuciju nazvali Goobuntu. Izgleda da je u sezoni kiselih krastavaca neki nadobudni mladac zbrojio 1 i 1 te dobio 14. :-)

U vijesti se spominje i Google Pack koji 'pokazuje interes za prisutnošću Googlea i na desktopu'. Činjenica da taj paketić postoji samo za Windowse Benu Kingu ništa ne govori. Malo je nelogično obogatiti suparničku platformu s dobrim alatima i onda razvijati drugu platformu na kojoj tih alata nema. U Googleu su priznali da koriste Ubuntu, ali nemaju namjeru s njim izići van tj. ponuditi ga kao svoj proizvod na tržištu.

Hoće li Bug objaviti ovu ekskluzivno ustajalu vijest? ;-)

Update
Goobuntu is our internal desktop distribution. It's awesome, but we're not going to be releasing it. Unless you work here it wouldn't work anyway. If you haven't tried ubuntu, you should, I have the regular one running on my laptop and it really is fantastic. I'd say it was debian done right if I wanted to start a debian flame war. Also, know that Google getting into the Red Hat business would be kind of dumb, and it would distract from our moon teleporter and cold fusion [google.com] projects