Hrvatsko!

aplikacijeitlinux

Da ne bi ispalo da samo kritiziram evo malo hvale za hrvatske informatičare. :-)

Vijest o tome kako će programski paket Debian Cluster Components, razvijen u Institutu Ruđer Bošković, završiti u 450k € vrijednom grozdastom superračunalu Sveučilišta u Marburgu zacijelo ste već pročitali na domaćim web stranicama. Iako bi to možda željeli, najvjerojatnije nemate mogućnosti doma napraviti vlastiti grozd, ali možete se poigrati s novim DCC/Live - Virtual linux cluster-om.

Senko i ekipa izašli su u javnost s zanimljivim projektom video editora: Diva 0.0.1 is out!. Čestitke za projekt i izuzetno dobre web stranice projekta. Kako mi se na polici gomilaju DV kazete jedva čekam da isprobam Divu. Ali ipak ću pričekati 0.0.2 inačicu.

Umjesto da razvija još jedan domaći CMS (a možda su ga i razvijali ;-) ), tvrtka Netgen se odlučila na korištenje eZ systems-a. Ali umjesto 'sklepaj brzo, uzmi lovu' metode, koju obično primjenjuju neki drugi korisnici Open Source CMS-ova, odlučili su se za malo ozbiljniji pristup. Ušli su u ez publish partnerski program i to kao 100. partner. Osim CMS-a eZ kompanija razvija i "enterprise ready" eZ components.



Komentari

3. travnja 2006. 19:57

Heja! Full disclosurea radi, glavni developer na diva projektu je MDK, koji je Poljak. Moj doprinos je puno manji. In any case, moglo bi se reci da je Diva slavenski projekt, al to bi vec zvucilo na politikanstvo pa radije ne ;-) I, kao sto mozes primjetiti, agregiran si na planet.linux.hr ;-) Keep up the good posts!

4. travnja 2006. 18:26

Ti si oglasio projekt pa sam te odmah proglasio za krivca. Vidjeh u refererima da me agregiralo. Budem se trudio.