Ugasiti UNIX prije 19. sijecnja 2038.

događajiit

Stallmana nisam najavljivao jer ionako već svi znaju za njegovo gostovanje. Ali najvjerojatnije ne znate za gostovanje gospode Andreasa Bogka i Hannesa Mehnerta koji će održati predavanje u mami (petak, 10.3.2006, Preradovićeva 18 u 17 sati).

Trenutno stanje operativnih sustava je groteskna slucajnost. Na dnevnoj bazi danasnji korisnici racunala pate zbog pogresnih pocetnih pretpostavki i paradigmi modernih operativnih sustava. Najvece greske su najsire prihvacanje C programskog jezika i modela procesa na UNIX-ima i njihovom zlom bratu blizancu Windowsima.



Komentari

9. ožujka 2006. 09:50

Ovo nije baš vezano uz temu, ali spomenuo si operativne sustave. Sjećam se da sam davno čitao nešto na temu je li ispravno operativni sustav ili operacijski sustav. Vidio sam raznih mišljenja, pa me samo zanima tvoje.

9. ožujka 2006. 12:02

Ovo gore bio je citat, ali i ja koristim izraz operativni sustavi. Ako pogledamo koji izraz koriste znanstvene i obrazovne institucije onda vidimo da je ispravno operacijski sustavi. Meni taj izraz nekako neprirodno zvuči pa ostajem pri svojem , nepravilnom, operativni sustavi. :-)

9. ožujka 2006. 13:56

Hvala na odgovoru. I meni "operacijski sustavi" nekako nisu legli. :) Opet nevezano uz temu, ali moj RSS čitač (SharpReader) ima problema s RSS-om za komentare na tvom blogu (dok npr. Google Reader nema). Pokazuje da nema komentara iako ih ima. Kad sam uklonio zadnji "/" (promijenio "...feed/" u "...feed"), sve je bilo ok.