Blog.hr

Euphoria programere tražimo


Možda ste i čuli za navedeni programski jezik, ali zacijelo se ne bi javili na takav oglas. Osim ako niste jedan od rijetkih koji ga zaista koriste.

Vaša firma koristi navedeni jezik, svako malo daje oglas u kojem traže programere koji programiraju u njemu, ali odaziv je više nego slab i nikako ne možete zaposliti odgovarajuće kadrove.

Ukoliko inzistirate na točno određenom profilu djelatnika onda više i ne zaslužujete. Tehnologije koje su danas aktualne zacijelo će za 5 godina biti zastarjele ili će zauzimati minorno mjesto na tržištu. Ako vam se na oglas javi čovjek s višegodišnjim iskustvom koji poznaje samo jedan programski jezik, njegovo iskustvo je vrlo sporno. Kako je mogao tolike godine biti ravnodušan prema ostalim jezicima, a da nije barem pokušao koketirati s nekima od njih? Takav djelatnik ne posjeduje onu osnovnu crtu koja je neophodna kod svakog dobrog programera: želju za stjecanjem novih znanja. U nekim knjigama za programere čak i savjetuju da povremeno naučite neki novi jezik.

Ako baš morate koristiti neki od slabije raširenih alata onda nema smisla da inzistirate samo na onima koji ih poznaju. Programer je programer, ako zna znanje onda će raditi u bilo čemu. Prednost koju ima poznavatelj vašeg ekskluzivnog alata brzo će se izgubiti kad mu se za petama nađe pravi znalac kojemu nije problem u relativno kratkom vremenu naučiti novi jezik ili novu tehnologiju. Takav čovjek mogao bi vam se pokazati vrlo dragocjenim kad iskustvo stečeno s drugim alatima prenese na vaše ekskluzivno stvorenje, moglo bi se dogoditi da nekim novim metodama rada i rješenjima poveća njegovu iskoristivost.

Jeste li promijenili tekst svojeg oglasa u kojem tražite Euphoria programera?