Blog.hr

Alatke za blog


Zahvaljujući kroničnom nedostatku vremena moj cms je u nekom međustanju, ima osnovnu funkcionalnost, ali nije baš za puštanje u divljinu. Zastoju u razvoju je pripomogla i činjenica da moj web provider još nije postavio php5, a vrli novi cms neće da se vrti na staroj, 'fuj, kakva je to podrška za OO', četvorci. Znam, u takvim se slučajevima mijenja provider, ali imam kod njega jedan malo složeniji site kojeg mi se baš ne seli u nepoznato.

Imamo hrpu cms-ova, na OpenSourceCMS stranici nalazi se dobar pregled s ocjenama, prikazima, mišljenjima i ne bi trebalo biti problema s odabirom. Ali svaki od njih zahtijeva određeno vrijeme za upoznavanje, a vremena nemam. A još sam i picajzla pa svakome od njih nađem neku zamjerku koja je ključna u odluci instalirati na server ili ne. Mala napomena, ako uz pomoć spomenutih stranica želite odabrati svoj cms nemojte se previše uzdati u ocjene, njihova varljivost me nagoni na zaključak da su pojedini kandidati malo pumpali svoje ocjene.

Polako sam došao do zaključka da je meni, za moje stranice, dovoljan i neki blog engine. Nucleus CMS ima najbolju ocjenu na OpenSourceCMS stranici, a nakon brze štih probe i meni se najviše dopao. Ali opet me kopkao neki vrag da to možda i nije najbolji izbor. Privukli su me brojni WordPress skinovi, hvale na račun nekih drugih kandidata... Pronašao sam i odličnu usporedbu 15 različitih blog alata, šteta što je dosta zastarjela. Ipak sam se na kraju odlučio za Nucleus.

Uskoro (relativan pojam ;-) ) možete očekivati još jedan moj blog na kojem će biti više konkretnih stvari, tutoriala, savjeta i trikova, izvornog koda, prikaza programa...