Blog.hr

Prvi dan u tjednu


Sve mi se čini da Bug po kazni svojim novinarima dodjeljuje zadatak da pišu o Linuxu. Izgleda da to nisu ljudi koji prate Linux jer kako drugačije objasniti činjenicu da prastara vijest o prašku za pranje rublja "Linux" postane jedna od udarnih vijesti vezanih uz taj operativni sustav?

Prošli tjedan mogli smo pročitati vijest o tome kako je SuSE 9.1 dostupan za slobodni download, a postoji mogućnost instalacije s FTP servera. Ta vijest je potpuno točna i nema greške, ali činjenice govore da je nekoliko desetina prošlih inačica SuSE distribucije također bilo slobodno za download i instalaciju na spomenuti način. Onima na brzim vezama SuSE je oduvijek bio slobodan s izuzetkom nekih komercijalnih paketa.

Večernji list je osvano redizajniran. Sada izgleda puno lakši, a broj dostupnih članaka se drastično smanjio. Nove stranice se vrte na RedHat operativnom sistemu, javlja se Apache 2.0.46, ali izgleda da sve pokreće neka Java aplikacija. S obzirom da su to stranice za hrvatske posjetitelje malo smetaju linkovi s engleskim nazivima. Možda su kupili neku gotovu aplikaciju pa je to ostalo po 'defaultu'.

Arhiva nije dostupna. Linkovi na stare stranice (članke) ne rade. Posjetitelji mogu ostavljati komentare na neke članke.