Blog.hr

Nacionalna euforija


I eto opet nacionalne euforije. Bod protiv Francuza doživljen je skoro kao osvajanje prvenstva. Svi govore o repki u superlativima, kao svi su dobro igrali, nije bilo slabog mjesta u našoj momčadi.

Budimo realni, igra ipak nije bila tako sjajna, dobili smo dva jako glupa gola, našem uspjehu je kumovala previše ležerna igra Francuza i ne, nismo sad najbolji na svijetu jer smo izvukli bod.

Prvo poluvrijeme bilo je koma. Ponekad sam se zapitao da li su naši igrači uopće trenirali s loptom jer su napravili toliko početničkih grešaka, mlitavih udaraca i dodavanja koliko ne naprave dečki iz poduzeća kad se poslije posla nađu na igralištu.

Rapajić je igrao na boku, a ne može pretrčati nijednog igrača, nije pokazao skoro ništa. Zabio je gol iz penala i to je to. Umjesto njega bolje da igra Leko, ali ne na boku već u sredini. Šokota je bio previše indisponiran i mislim da bi umjesto njega puno bolje zaigrao Klasnić koji tvrdi da će zabiti gol ako bude igrao. Olić je pokazao da njegova brzina nedostaje ovoj reprezentaciji. Mornar je možda simpatičan, trudbenik i dobar drug (ko što reče Šimić), ali on nije golgeter koji zaslužuje reprezentativnu majicu. Pravi strijelci postižu golove iz poluprilike ili iz nikakve prilike, a nisam baš siguran da je Mornar to u stanju. Nemam uvid u statistiku ali čini mi se da je Robert Kovač jedan od naših igrača koji su uputili najviše udaraca prema protivničkim vratima. Ako se ne varam nijedan od tih udaraca nije bio brz i jak, a većina ih je otišla na deset i više metara od gola. Treba mu zabraniti trošenje lopti. Bjelica nije spasitelj kakvome se Barić nadao. On to realno i ne može biti jer je tek solidan igrač koji nije baš puno pokazao. Pršo je proglašen igračem utakmice. Je dao je gol, svaka mu čast, ali daleko od toga da je igrao za neku nadprosječnu ocjenu.

Iako je sudac previdio igranje rukom najveći krivac za drugi gol je Tudor. Nekako nam je obrana bila kompaktnija bez njega?!

Barić i dalje bulazni kako je vrućina kriva za lošu igru protiv Švicarske. Englezi, koji dolaze iz hladnijih krajeva, su unatoč vrućini uvjerljivo pobijedili Švicarce. I priča kako će protiv Engleske istrčati ista jedanaestorica. Za njega je sudac najveći krivac što nismo pobijedili.

Budući da Barić nije svjestan nedostataka u igri reprezentacije i misli da svoj posao svi (uključujući i njega) rade bez greške, čini mi se da nas nakon utakmice s Engleskom očekuje opća nacionalna depresija.