Život

Slatko vino, slatke pjesme i dvije aplikacije

PHOTO:

Vinopop glazbaMuškat zlatniTraminac

Volim slatka vina. Voćne arome, diskretno slatki alkohol. Život je ionako od previše gorkih okusa da bi se odrekli slatkog.

Jedno od najboljih slatkih vina koje sam pio je traminac vinogradara i vinara Mihajla Gerštmajera . Njegova vina nećete naći na policama dućana, možete ih kupiti u njegovoj vinariji i stvarno se radi o vrhunskim vinima po povoljnim cijenama.

Dugo nakon toga pokušavao sam naći neki jednako dobar traminac na policama naših dućana, ali bez uspjeha.

Muškat sam izbjegavao dok nisam slučajno u dućanu uzeo "Muškat žuti" obitelji Prodan. Nasjeo sam na akcijsku prodaju. Vau. Odličnog okusa, baš po volji mojim nepcima. Polica u dućanu je opustošena na tom mjestu gdje je bio taj muškat. Za probu sam uzeo jedan drugi žuti muškat. Dobar je, ali ne kao od Prodana.

Pop pjesme su kao slatka vina. Tu također imamo odličnih stvari ali i puno, puno više slatkih vodica od kojih boli glava. Zaboravimo sad glavoboljčeke, jedan od odličnih izbora je Live@tvornica Kulture Vlade Divljana i Ljetnog Kina.

Možda ne priliči da sad u crtici o vinima spominjem i pivo, ali zadnju godinu-dvije sporadično sam koristio aplikaciju Untappd kako bi pratio (i pamtio) uživanja u pivi. Sad me više interesiraju vina pa sam se sjetio potražiti odgovarajuću aplikaciju. Vivino izgleda dosta dobro, čak i naša imaju dosta ocjena a ima i preko tisuću hrvatskih korisnika s profilima.

P.S. Ovo je povratak blogu nakon duže pauze. Možda ću vas iznenaditi s nekim novim temama, moglo bi biti manje IT-a, a više nekih drugih stvari zbog kojih me svrbe prsti. Do čitanja. :-)



Ako prvi put komentirate moguće je da se vaš komentar neće isti tren pojaviti na stranici već nakon dodatne provjere. Hvala na doprinosu i strpljenju.