Blog Day 2009: Okidač

blogovi

Nakon duže apstinencije koristim Blog Day kao okidač za novi post. Predstavljam vam 5 blogova koji i nisu toliko drugačiji od tematike ovog bloga koliko sam to u početku mislio, ali pretpostavljam da će vam možda biti novi, a ne dvojim o tome da su vrlo zanimljivi.


Abduzeedo ima podnaslov Graphic Design Inspiration and Photoshop Tutorials. Počeo sam ga pratiti tek nedavno zbog preporuka u kojima otkriva zanimljive umjetnike. Zanimljive su i dnevne inspiracije, a ostalo je probavljivo, zidne tapete i prikaz različitih trendova u web dizajnu kroz primjere.


Indie Games The Weblog prati scenu nezavisnih i malih proizvođača računalnih igara. Zanimljiv mi je zbog dva razloga:


  1. mali i agilni developeri će prije izbaciti neku inovaciju od velikih, bogatih dinosaura

  2. i ja bih volio biti indie game developer ;-)jkOnTheRun prati događaje u svijetu mobilnih uređaja, ali nije riječ samo o recikliranju vijesti s drugih web stranica već je to više direktno s mjesta događaja u vaše oči. Ako želite pratiti samo jedan blog takve tematike onda pratite njih.


WebUrbanist je blog o urbanoj umjetnosti ulice, napuštenim mjestima i iznenađujućim dizajnerskim rješenjima. Čini mi se da njega ima najviše u mojim shared itemsima u Google Readeru.


Strange Maps donosi razne čudne i neobične zemljopisne karte. Možda će vam biti zanimljiv i ako ne volite zemljopis.