Što ako je Google Veliki Brat?

google

Meni je ta pomisao prošla kroz glavu u vrijeme kad je Google kupio Deja News i dodatno proširio arhivu, uz pomoć različitih izvora, tako da obuhvaća postove od 1981. godine. Ali o tome sam napisao post prije 3 godine. SitePoint ima članak What If Google Announced: “Google Is Big Brother”?, ali propustili su navesti jedan drugi dokaz u prilog te teorije: Google Voice. Google sada želi slušati sve što pričate i to će automatski prebacivati u tekst, tako da lakše pretražuju. Nude vam rješenje vaših i njihovih problema: jedan broj za sve vaše pozive i SMS-ove. Još da Google kupi Facebook i sve će maske pasti. ;-)



Komentari

13. ožujka 2009. 08:43

Meni je mail kod njih i stvarno razmisljam da se maknem. Nekako mi se nesviđa pomisao da imaju 99% mojih mailova. Mislio sam instalirati neki web klijent na svoj hosting i da mi to bude riješenje, ali onda se mislim a koliko li je to tek sigurno ako će mi mailovi stajati na nekom tamo hostingu za koji tko zna gdje se nalazi i tko zna tko mu još ima pristup. Na kraju mi još izgleda pametnije dići doma server, pa bar znam tko ga gleda :-)

Da li još netko ima ovakva razmišljanja ili sam ja previše paranoičan ?

13. ožujka 2009. 11:05

Iz Vodiča... :-)

'Znaš,' reče Arthur zamišljeno, 'sve to objašnjava mnoge stvari. Cijeloga života imao sam taj čudni, neobjašnjivi osjećaj da se nešto događa u svijetu, nešto veliko, čak i zlokobno, a da nitko neće da mi kaže što.' 'A, ne', reče starac, 'to je samo savršeno normalna paranoja. To ima svatko u univerumu.'