Inficirali su cijeli Internet ili Google je puk’o

događajiweb

Trenutno su svi rezultati na Google tražilici označeni kao Ova stranica bi mogla naštetiti vašem računalu. Google je definitivno puk'o. Ili je cijeli Internet inficiran i štetan i treba ga ukinuti? Vjerujem da bi se naši političari jednoglasno složili s tom tvrdnjom. Baš me zanima koliko će im trebati da poprave grešku? Čudno, još nitko od susjeda ne zove da im Internet ne radi. Pretpostavljam da im je mali stručnjak iz susjedstva preporučio univerzalan recept: reinstaliraj os. Ups...popravili su. Bilo je to brzo. Ipak nisu...kad se prvi put proba neki upit čak se i dogodi da se pojave normalni rezultati, ali ako se taj upit ponovi nekoliko puta onda se svi rezultati označe kao malware. Umjesto standardne poruke poruke upozorenja sada se javlja forbidden poruka...a sada su izgleda ipak sve popravili.


Na službenom blogu nema nikakve poruke. Eto vam primjera kako se bugovi događaju i najvećima i kako u poslovanju uvijek treba imati rezervno rješenje. To će naročito biti važno u SaaS svijetu koji nam se sprema...


Dopuna: izgleda da je za sve kriv StopBadware.org koji je prestao raditi.


Dopuna: post na StopBadware blogu otkriva zašto je njihova stranica bila nedostupna (denial of service kojeg su uzrokovali milioni korisnika koje je Google preusmjerio na njihove stranice), što znači da je odgovornost za problem opet prebačena na Google.


Dopuna: zanimljiva su reagiranja naših medija. Index ima zbilja zanimljive reference i izvore. Prenose vijest sa stranice koja priča o tome kako je Google odlučio implementirati sustav sličan onome kojeg ima i Yahoo. Previdjeli su pri tome da je sustav već duže vrijeme na Googleu samo što je danas podivljao. Večernjak ima dežurnog novinara koji je zacijelo pod utjecajem nekih opojnih sredstava kad samo prenosi svoj tijek misli. Jutarnji ima skoro najnormalniju vijest, baš me zanima koji im je izvor? :-)


Kraj dopunjavanja: Službeno objašnjenje iz Googlea kaže da je čovjek pogriješio. Za sve je kriva samo jedna kosa crta iliti slash (/) koja se našla tamo gdje se nije smjela naći.



Komentari

1. veljače 2009. 16:22

Imam screenshot te poruke... :-))

1. veljače 2009. 16:34

Evo i linka: http://skrati.net/pao1google/

2. veljače 2009. 08:53

naši kvazi novinari iz kvazi portala i redakcija uvijek pišu kao da su na nekim opojnim sredstvima tako da ovo nije ništa čudno ... a drugo uvijek se razumiju u sve u što se zapravo ne razumiju ;-)