Dobro jutro jazzeri…ovaj programeri

linkoviprogramiranje

Par brzih dodavanja za programere dok hvatam par slobodnih trenutaka prije odlaska na posao. Interview with Donald Knuth. Teme su open source, programiranje, višejezgrene arhitekture i još ponešto.


WebKit postaje sve privlačnija platforma za izgraditi browser. Njegov novi JavaScript interpreter rastura konkurenciju, a ni stari nije bio loš. SquirrelFish ima malo drugačiji pristup, generira bytecode...hm, odmah mi je palo na pamet kako bi se u slučaju velikih aplikacija browseru mogao slati bytecode umjesto tekstualnog JavaScript koda. Koristeći SunSpider JavaScript benchmark možete provjeriti agilnost svojeg browsera. Windows inačica Safarija s WebKit-om 3.1 je 4.95 brža od Firefoxa2 i 7.49 od IE7 browsera u mojem slučaju.


Za komandnolinijske nostalgičare preporučujem goosh.org, neslužbenu Google školjku. Korisnija je nego što bi mogli pomisliti na prvi pogled.


Facebook je otvorio svoju platformu. Nisam skidao, ali kažu ljudi da ima 40Mb koda...


Havok je engine koji se koristi u brojnim igrama. Sada vam je dostupan besplatno za isprobavanje, a ako s njime nećete napraviti baš neki veliki svjetski hit, onda ga možete koristiti i u komercijalnim projektima.