Tekstovi za programere

linkoviprogramiranje

Dan Bensen je napravio mali odabir online tekstova koji bi mogli biti zanimljivi svima koji su vezani uz proces razvoja aplikacija, programiranje i ostalo što ide uz to. Na popisu se nalazi dosta klasičnih autora kao što su Fred Brooks, Spolsky, Graham, Knuth, Steve McConnell...


Kako napisati program koji igra šah? U Javascriptu?


Tekst se zove How to ruin a Rails project, ali priča je univerzalna i primjenljiva na bilo koji jezik ili alat.


I vi mrzite administratore koji vas svako malo tjeraju da promijenite password. Recite im Password Expiry is Evil.


Tih Javascript biblioteka ima puno i previše. Mala usporedba onih naznačajnijih. Iskreno, baš i nije pretjerano korisna. ;-)


Broj slika u Flickru je dosegnuo veličinu integera (signed), neke biblioteke to nisu podnijele pa nisu mogle prikazati slike koje imaju broj veći od 2147483647. Predloženo im je da ubuduće umjesto integera koriste string. To na Flickru piše, ali ljudi se toga nisu držali...


Blender Institut ima novi projekt: Apricot. Riječ je o 3D igri koja bi trebala biti potpuno otvorena i višeplatformska. Blender je odabran za animaciju i modeliranje dok je 3D engine Crystal Space 3D. Taj engine se razvija već jednu deceniju, a nisam primjetio neke primjećenije uratke koji bi bili s njim napravljeni. Bolje da su uzeli Ogre 3D.


Django je relativno lako prepjevan na Jython. The Django Book je završena, objavljena, a komad mrtvog stabla već mi je doplovio s Amazona.



Komentari

7. siječnja 2008. 18:16

Šah u Javascriptu je malo jači :-)