Nešto kao pokloni

ostale male stvariprogramiranjeweb

Sretna Nova 2008. svima Vama. Kako je sutra radni dan i dosta je slavljeničkog ljenčarenja, krećem odmah s uobičajenim stvarima, ali svaki od linkova koji slijede možete shvatiti i kao mali poklon. ;-)

Django developerima i onima koji će to tek postati poklanjam ne predugi, ali odličan interview s Adrianom Holovatyem. Oni koje ne zanima Adrian, pa neće pročitati interview, propuštaju priliku da odlinkaju do jedne developerke koja koristi Django. Kako je vrijeme darivanja evo linka i za te lijenčine. Leah je glavni Pownce developer i pokretač, nije samo cheerleadersica. Nakon što bacite oko na Leah ipak pročitajte i ono što Adrian ima za reći...

Svima onima koji su barem jednom imali potrebu da u pregledniku nakucaju nešto koda poklanjam link na Edit areu. Lijepo izgleda, lijepo radi, ima podršku za tabove, pretraživanje (regex), sintaksno farbanje, brojenje linija i još puno toga. I .hr prijevod.

Za one koji su skromni pa im je Edit area previše, poklanjam link na Highlight.js. Ako želite lijepo ofarbati kod koji objavljujete na webu, nije vam potrebno ništa više.

Onima koji nisu developeri, a žele imati zgodan kalendar na svojem desktopu poklanjam link na Rainlendar. Postoji inačica za Windowse i za Linux (dostupan je i .deb paket).

Sve one koji su nekad nabijali po fliperima u zadimljenim i opskurnim birtijama podsjećam da postoji Visual Pinball. Teško da može postojati bolji fliper za računala. VP je i editor i engine pa možete napraviti i svoj fliper. Sama instalacija nije čisti klikabilni posao pa pomažu malo detaljnije upute.

Svim korisnicima socijalnih mreža poklanjam Your Social Network.