Brzi pregled: Make it with Mono

događajilinkoviprogramiranjeweb

Linux Format i Novell su se udružili i pokrenuli Make it with Mono natječaj.Čitatelji su predlagali projekte koje bi željeli vidjeti, a pobjednik će biti napisan u Mono-u. Iako su organizatori tražili da predlagači budu realni te da predlažu projekte koji se mogu ostvariti u par tjedana, to baš i nije bio slučaj pa je na prvom mjestu, po glasovima posjetitelja, Web Weaver, koji bi trebao ponuditi Dreamweaver funkcionalnost. Moram priznati da sam prijedlozima uglavnom razočaran, neki su samo prepričali alat kojeg koriste pod Windowsima, iako on možda nema smisla pod Linuxom (što će nam Deamon Tools kad imamo mount -o loop :-) ), a neki su pričali u stilu Što je babi milo, to se babi snilo.

Objavljen je program za ovogodišnju DORS/CLUC konferenciju.

Za većinu domaćih tkalaca web stranica usability je nepoznat pojam ili ga potpuno zanemaruju. Odrađuju se skupi projekti koji ne poštuju osnovne smjernice, a o testiranju, tj. o ne testiranju web stranica da i ne govorimo. Svima njima bi koristilo da pročitaju knjigu koju je napisao Steve Krug: Don't Make Me Think. Na njegovoj stranici je objavljeno poglavlje How we really use the Web

HowtoForge je koristan site za manje iskusne Linux korisnike na kojem se nalaze step by step rješenja za različite probleme.

Sve što trebam znati da bi postao bolji programer naučio sam još u vrtiću. the.codist{}

Scrapages: The Truth About the Single Founder Startup.