PHP 5.3 i Flock 1.0.1

aplikacijephpweb

Opet dajem Flocku šansu. Pročitao sam dvije-tri dobre riječi o njemu, a najviše mi se dopala ona o većoj obzirnosti prema memoriji u odnosu na Firefox. Izgleda da su se stvari popravile od vremena kad sam se ja bavio mjerenjem. Štih proba (nekoliko otvorenih tabova, jedna zahtjevna JavaScript aplikacija) je pokazala da Flock trži 25% manje memorije, a korisnički doživljaj je dosta brži. U ovo Vrlo Novo Socijalno Vrijeme dobro dođe jedan socijalni preglednik, koji ima poboljšanu integraciju s popularnim web servisima (da, da, tu je i Facebook). Hoće li mu taj socijalni iskorak pomoći da se domogne i tržišnog udjela?

Kako se ne bavim s njime potpuno sam zapostavio PHP i događaje oko njega. Kako u mojem editoru ponovno obitava dosta PHP koda tako sam počeo registrirati vijesti vezane uz njega. Zanimljive stvari će donijeti 5.3 inačica, a dobar pregled tih novosti donosi Gergely Hodicska u seriji koja trenutno broji 4 članka: namespaces, late static binding, mysqlnd, __callStatic, OpenID support, user.ini, XSLT profiling and more...



Komentari

21. studenoga 2007. 17:52

Meni se Flock u odnosu na Firefox vuće kao polukrepana kokoš. Em čim otvorim neki sidebar djeluje prenatrpano (IMHO), em se sporije diže od Fx, em na svaku akciju odgovara nekim delayem koji ne osjećam kod Fx. Jel' to samo kod mene tako? :o)

21. studenoga 2007. 18:27

Ja sam te sidebarove pogledao samo informativno i uopće ih nemam otvorene. Danas sam ga koristio i na Windowsima i također je nešto brži i troši manje memorije. Ono što mi se s njim još nije dogodilo (a s Firefoxom je to dosta redovno pod Linuxom) je zaglavljivanje nakon par odgledanih flash klipova

22. studenoga 2007. 14:15

Je*emu automatiku. Jesam li ja lud ili Flock u idućem startanju nakon prvog ulogiravanja u flickr instalira Yahoo toolbar? Prilično sam siguran da je prije toga prozor Addons Extensions bio djevičanski prazan. :o)

22. studenoga 2007. 14:25

On se nešto nameračio na tebe. :-))

Ja u Addons imam samo Clipmarks i Flashblock koje sam sam instalirao.

22. studenoga 2007. 17:13

Ulogiraj se iz Flocka u flickr ako si faca :o)