IronPython 1.0

linuxpythonweb

Izašao je IronPython 1.0, a uz njega je objavljen i niz zanimljivih primjera (MapPoint klijent, nekoliko primjera koristi novi .NET 3.0 framework). Ovdje možete pročitati objavu Jima Hugunina u kojoj ukratko iznosi cijelu povijest slučaja. Zanimljivo je da je prvi prototip Pythona na CLR-u (Common Language Runtime) nastao za potrebe članka (planiranog) "Why the CLR is a terrible platform for dynamic languages", međutim pokazalo se da je CLR dobra platforma za dinamičke jezike, osjetno bolja od JVM-a, pa je cijela priča krenula sasvim drugim putem...

Ars Technica donosi prvi pogled na GNOME 2.16. U tekstu se spominje i gnome-look.org koji je dobar izvor za one koji žele uljepšati svoje desktop, ali meni su te stranice ružne pa se držim oku ugodnijih art.gnome.org. ;-)

Zašto je Tucows kupio Kiko? Odgovara njihov CEO Elliot Noss kojemu fali jedno slovo da bi bio untouchable.



Komentari

7. rujna 2006. 17:37

Po čemu je baš ver 2.16 posebna?

7. rujna 2006. 20:38

Pa to je prva inačica nakon 2.15. ;-)

Ja koristim GNOME (za to je krivac Ubuntu) pa me taj izlazak zanima, a najvjerojatnije će on biti i sastavni dio novog Ubuntu izdanja. Najviše novosti će biti u Evolutionu (http://blogs.gnome.org/view/sragavan/2006/07/19/0).