Sretan ti 15. rođendan

linux

Sorry, želim ti sve najbolje s malim zakašnjenjem. Gužva na poslu, pa obiteljske obveze...ipak sam morao dati prednost ženinom rođendanu koji je zapravo bio opravdanje za vikend divljanje malih čudolišta. Družimo se već dugo, skoro svakodnevno, čak i na različitim lokacijama istovremeno. Lijepo si porastao, još uvijek te muče neke bube u glavi, ali to su valjda te godine. Znam da neki previše očekuju od tebe, drugi hoće da budeš ko Bane, ali mislim da je najbolje za tebe da kreneš svojim putem, ne moraš biti najveći, budi najbolji, budi prilagodljiv, budi zahtjevan, ne moraš ti čitati tuđe misli, neka ti jasno i glasno objasne što hoće, a onda tebi neće biti problem to obaviti. Nemoj se prilagođavati idiotima, ne moraš se svima svidjeti, ne moraju te svi koristiti. Budi svoj, pronađi svoj put, tebi ionako lova ne znači previše.

Kaj, kažeš da se stari udebljao, da premalo radi na tebi, da ti se čini da bi trebao biti malo aktivniji? Ma pusti ga, svi mi prerastemo starce jednog dana, on je obavio svoj posao najbolje kako je znao.

Stvari se mijenjaju, ali ponekad mi se čini da je sve isto. Jesi pročitao novi DistroWatch Weekly? Odskrolaj malo na Quo vadis, Linux distribution? Dijelim isto mišljenje naspram Arch Linuxa (an unpretentious, independently developed distribution with a great package manager, knowledgeable user community, and large software repository. That's what I'd call a "real Linux distribution"!). Mislim da ću ga ubrzo bootstrapati na svoj serverčić gdje vrtim Xen.

Mda, dosta priče, i dalje ti želim sve najbolje i idemo raditi...pazim ja na tebe, pratim te, Munin mi pomaže...