Druženja

.hr webweb

Prošli tjedan se u Amsterdamu održavala zanimljiva XTech 2006 konferencija sa zanimljivim podnaslovom Building Web 2.0. Možete pogledati raspored i vidjeti što su to posjetitelji mogli čuti i vidjeti. Planet XTech može vam prenijeti dio atmosfere, a pojedini blogeri su opisali predavanja na kojima su bili. Jako marljiva bila je Suw Charman koja je na Strange Attractor blogu opisala većinu predavanja na kojima je bila. Pretpostavljam da će pojedinim čitateljima ovog bloga najzanimljiviji naslov biti Paul Graham - How American are Startups?

Bilo bi korisno kad bi se i kod nas mogla održati konferencija koja bi se bavila novim trendovima u razvoju weba.

Na njoj bi sigurno svoje mjesto našlo i predavanje koje će Gordan Novoselec (voditelj developmenta, Index.hr) održati sutra na 62. skupu SQL & Developers Users Group u Zagrebu kojeg tradicionalno organiziraju Hrvatska udruga programera (HUPRO) u suradnji s Microsoftom:

Index.hr je najveći hrvatski portal temeljen na .NET tehnologiji i SQL Serveru i svakodnevno se nosi sa stotinama tisuća zahtjeva. Na predavanju ćemo vas upoznati sa serverskom infrastrukturom Indexa, strukturom baze, administracije i mediaindex spiderom, a predstavit ćemo i arhitekturu projekta Bloger.hr, njegovu strukturu baze i XML-a, DNS trik, sve uz live demonstraciju.