Kamenom u glavu

itlinuxmicrosoft

I kolcem, i lancem i kamenom u glavu...Microsft se odlučio grdo razračunati s piratima. "Let's leave then no place to hide." Podržavam borbu protiv piratstva, ali ne na ovakav način. Ali jedno se mora priznati, Microsoft rocks!!! ;-)

Tko daje, a tko uzima u svijetu open source programa? InformationWeek stavlja jedan komadić u mozaik koji čini odgovor na to pitanje.

Poslovni dnevnik piše kako IBM želi ponuditi softver za HitroNET. Kakve šanse ima veliki IBM protiv najvećeg domaćeg dobavljača očvrsja i informatičke opreme za državu? Priča se u informatičkim krugovima da je i taj veliki IBM morao postati partner domaćeg kralja jer inače nije prolazio na natječajima koji donose najviše novaca. Zaobilaznim putem, preko Praga, KING-ICT je uspio dobiti i posao nabave računala i opreme za srbijansko ministarstvo financija, pravde, zdravstva i srpske carine. Neupućeni bi mogli pomisliti da slijedi informatička okupacija Srbije od strane Hrvatske, ali William Jeffers (direktor Misije USAID-a u Hrvatskoj) smatra da će Srbija do 2009. preteći Hrvatsku u IT sektoru.

Microsoft je pokrenuo CodePlex, njihov odgovor na SourceForge i ostale slične servise. Za sada nije moguće izravno otvaranje novih projekata, a postojećih ima vrlo malo. CodePlex će uskoro postati novi dom za IronPython.