Pomalo o svemu

aplikacijedizajnlinuxweb

Y!

Diigo proširenje u novom Firefoxu ne radi kako treba (ruši se kod completitiona na upisu taga) pa sam se vratio na del.icio.us da bi brže bolje krenuo na novi Yahoo! Bookmarks. Import radi bez problema pa sam uvezao svoju bazu bookmarka u njega. Cijeli servis je onako, slatkiš za oči. Za većinu stranica postoji mali preview što daje jednu dodatnu dimenziju, koja je vrlo korisna kad tražite neki site, a u glavi vam je svježije sjećanje na njegov izgled nego točan naziv stranice ili teme koju tražite.

Ja nikada nisam bio Yahoo! korisnik, ali u zadnje vrijeme imaju nekoliko privlačnih servisa (Yahoo! Mail Beta), a okupljaju i zanimljivu skupinu developera...Rasmus, Jack Slocum...Jack ima nekoliko vrlo zgodnih tehničkih rješenja na svojem blogu koji svakako posjetite ukoliko vas zanima YUI...

Kad smo već tu...Yahoo! Groups također nikada nisam pratio iako ima zanimljivih grupa, npr. The Tim Powers Discussion Group na kojoj je vrlo aktivan i sam Tim.

Xen

Izašao je novi Xen 3.03. Oni dobro upućeni (da to su isti oni koji su pljuckali po Ubuntuu i pričali fuj, to nema roota ;-) ) tvrde da to još nije stabilno i da za to treba najmanje 1 GB memorije. Ja imam dva serverčića od 512MB, a on svaki na sebi tjera još dva virtualna računala (uglavnom su to web serveri na kojima se vrte klasične aplikacije, pa poneka baza, mail ili dns server...). Za sada (kuc, kuc...) nemam nikakvih problema s njima. Nešto u stilu onog starog vica 'a ti Mujo nahrani svinje i ništa ne diraj'.

Web dizajn

Zanimljiv je post pod nazivom Web design is 95% typography. Nije moglo bez navođenja Typetestera (by Maratz), kao što ga ni A List Apart nije zaobišao prije koji dan u The ALA Primer Part Two: Resources For Beginners.