Sredstva

.hr webdomaće

Negdje u sjećanju mi je ostala jedna rečenica koju sam čuo na nastavi iz predmeta marksizam: tko se politikom ne bavi, postaje njezino sredstvo. Dekadencija morala i ostalih vrijednosti kod hrvatskim političara dovela je do sve veće političke apatije kod prosječnog stanovnika Hrvatske. Sve manje ih izlazi na birališta i polako postaju sredstvo onih bezobzirnih i nemoralnih koji se bave politkom. Njihova bahatost je sve veća i jača, uvjereni su u svoju nedodirljivost, njima su glasači samo nužno zlo kojima se dodvoravaju prije izbora, a onda zaborave i njih i ono što su obećali.

Obični ljudi vide da nemaju za koga dati svoj glas, ne izlaze na birališta i smatraju da ne mogu ništa promijeniti. Takva situacija pogoduje političkoj eliti koja zahvaljujući stranačkim poslušnicima (ili su to oni koji smatraju da će izvući neku koristi od stranačke pripadnosti) i ovcama kratkotrajnog pamćenja uspijeva osvojiti dovoljan broj političkih dionica koje najvještiji među njima uspješno pretvaraju u prave dionice i pravi novac.

Može li se što promijeniti? Može, ali promjene ne mogu biti brze. Treba polako krenuti. Jedan od takvih malih pomaka je i site Pollitika.com. Internet mediji omogućili su pojavu nove digitalne gerile kojoj će se arhaični političari teško oduprijeti. Sad mi je palo na pamet...zamislite da je u Gandhijevo vrijeme postojao Internet.

Pollitika.com. Mali pomak. Ali sve lavine tako započinju. Zaboravih upitati Mraka da li je slovo viška (L) u imenu bloga oznaka za laž, najčešće korišteno sredstvo domaćeg političkog establishmenta.



Komentari

23. listopada 2006. 09:16

ideja za ime sitea je stiglo nakon jednog blogerskog ručka prvo smo mislili složiti da imamo dva oo i da bude poolitika.com no onda sam skužio da je pool bazen, pa smo prebacili na POLLitika.com što su izbori

mislim da je ime domene sasvim oook