Nova Google akvizicija?

aplikacijeitweb

Netko je dobro primjetio da bi iRows mogla biti slijedeća Google akvizicija. iRows je tablični kalkulator koji radi u web pregledniku (Firefox, IE) i bio bio idealna kombinacija s Writely-em. iRows je iznenađujuće upotrebljiv.

Procurili su i ekrani novog Google kalendara (CL2), ali sudeći po njima ne očekuje nas ništa revolucionarno. Svi govore kako Google kompletira online Office aplikacije i pitaju se kada će uslijediti odgovor od strane Microsofta. Ako Google zaista planira neki Office paket onda mi se ne čini da je odabrao pravi put. Uz sve te genijalne umove koje su zaposlili u zdanjih nekoliko godina oni i dalje kupuju druga rješenja. Pa barem njima ne bi trebao biti problem sve to napraviti od početka. Ako su Writely kupovali zbog ljudi onda ta kupnja ima opravdanje, ali kupovinom više različitih aplikacija i pokušajem njihove integracije u jedan produkt mogli bi potrošiti više vremena i dobiti lošiji proizvod. Nekako ne očekujem previše od tog Google Live/Online Office paketa, ako će ikada, kao takav, i ugledati svjetlo dana.

Nekoliko njihovih zadnjih projekata nije me baš oduševilo, mada se radi o dobrim aplikacijama, ali opet ne dovoljno dobrim. Google Analytics je lijep i krasan, ali postavio sam ga na stari blog i baš u to vrijeme je štekao, pa sam ga morao izbaciti jer neki preglednici nisu uopće pokazivali stranicu čekajući da se odvrti JavaScript. Google RSS reader je također zgodna aplikacija. Samo što 'guta' postove s nekih rss feedova. Jednostavno se ne pojavljuju. Google Page Creator. Zgodno, jednostavno, ali ne više od toga. Nema onog završnog šlaga i snage koju sama ima tražilica.

Google se širi, ali čini mi se da im nedostaje inspiracije. Igra kao stari rutiner. A to više nije dovoljno.Komentari

13. ožujka 2006. 11:21

HM...možda i imaš pravo na ja mislim da nas je ipak google raznmazio za svim svojim servisima..od gmaila..preko google earth-a pa video search-a...pa digitalne knjižnice tako da i izlazak nekih novih projekata u stalnim vremenskim razmacima počinjemo nazivati "već viđeno" :)

13. ožujka 2006. 12:33

Google Page Creator je definitivno 'već viđeno'. Čak je i na domaćem webu bilo sličnih rješenja.

13. ožujka 2006. 15:12

Sa naglaskom na "bilo" :)