Brzi pregled III

linkovi

Dabble DB je jako slično onome što stoji u mojoj ladici ideja za potencijalne web2.0 projekte. Čekam e-mail s porukom da je aplikacija spremna za isprobavanje. Moja ideja je bila da se napravi web aplikacija koji bi bila pandan 'starim' db aplikacijama kao što su bile Lotus Approach ili Microsoft Access. Osim vlastitih baza korisnici bi imali mogućnost korištenja i definiranja zajedničkih baza (npr. poštanski brojevi, države u svijetu, hrvatske županije, gradovi) te komponenti i izvješća koji bi koristili podatke iz tih baza...

Za mnoge ljude su igre samo običan gubitak vremena, a mnogi naglašavaju njihov štetan utjecaj. Svojevremeno je Latinica prikazale igre i igrače u dosta negativnom kontekstu. ars technica donosi članak "A 12-step program for gamers" u kojem iznosi plan Johna Geoghegana u 12 točaka koji ima za cilj da igranje učini socijalno prihvatljivijim.

Zend Framework je brzo dobio 0.1.2 i inačicu. Zend ima svoje prste i u projektu Eclipse PHP Integrated Development Environment, ali dok on ne zaživi možete pogledati PHPeclipse. Kad smo već kod Eclipse pluginova vrijedi spomenuti i Pydev koji je ostvario popriličan napredak otkad sam ga zadnji put isprobao i ukoliko se bavite razvojem u Pythonu svakako ga isprobajte.