Blog.hr

Iskon kupio Croadriu


Vijest o Iskonovom preuzimanju Croadrie pojavila se u današnjem Dnevniku, dok na web stranicama spomenutih firmi još nema ništa o tome. Croadria samo sramežljivo, na svojim stranicama, ističe kako im je nova adresa u Preradovićevoj 20 (Zagreb), gdje se nalazi i središte Iskona.

Novinar Dnevnika spominje kako tim preuzimanjem Iskon preuzima vodstvo na domaćoj hosting sceni s više od 50% udjela te kako im je najveći konkurent T-Com koji pokriva 10% tržišta. Situacija s domaćim firmama koje pružaju hosting usluge ipak je nešto drugačija, T-Com je dosta dugo imao nerealno visoke cijene zbog kojih nije uspio zagrabiti veći dio kolača. Avalon i Plus su veći konkurenti Croadria-Iskon osovini nego što je to uspavani div kojemu očito hosting tržište prije nije bilo dovoljno zanimljivo. Statistika na WebHosting stranicama zacijelo nije potpuno točna, ali daje djelomičan uvid u pravo stanje.

Croadria još nije obavijestila svoje korisnike o nastaloj promjeni, ali već prije se dalo nešto naslutiti nakon najave selidbe web servera u Hrvatsku. Ja sam pretpostavljao da su osigurali infrastrukturu u suradnji s nekim od domaćih pružatelja usluga pristupa Internetu, ali oni su odabrali sigurniji put.