Blog.hr

Licemjerni poslovi


I dok strane web stranice strahuju od Slashdot efekta kod nas je veća opasnost Severina efekt. Indexove stranice danas su praktički nedostupne, a i neki drugi portali i njihovi serveri proživjeli su težak dan. Mali je broj stranica i foruma na kojima Severina nije spomenuta. Ostavimo sad po strani glavne aktere i pozabavimo se gledateljima i onima koji se tim slučajem bave po 'službenoj dužnosti'.

Index mnogi smatraju najboljim našim portalom. I ja sam jedno vrijeme dijelio mišljenje većine ali to više nije slučaj. Kod Indexa je vidljiv pad kvalitete, njihov portal se sve više obavija žutilom, a u ovom cijelom slučaju su se poprilično nespretno ponijeli. Orginalnu vijest nisam vidio, ali ono što je slijedilo bilo je nespretno i smiješno. Pogotovo Babićev komentar o posjećenosti. Ocjena: negativna.

Televizija i ministar. Jučer su skoro sve nacionalne televizije objavile Severinino priopćenje i molbu da se ukradeni materijal ne distribuira. Zar je Severina od najveće važnosti za nacionalnu sigurnost pa je to trebalo objaviti na takav način? Zar su nacionalne televizije Severinin megafon? Vrlo brzo je reagirao i ministar Biškupić. Sumnjam da bi reagirao brže da netko naredi rušenje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu zbog nepostojanja građevinske dozvole.

Licemjeri. U današnjem Večernjem listu možete pročitati komentare nekih saborskih zastupnika. Tu najbolje možete vidjeti licemjerstvo koje vlada našim društvom. Tobože svi osuđuju krađu i objavu materijala ali svi će učiniti sve a i više od toga da dođu do filma ili barem pokoje slike iz njega. Večernji na nekoliko mjesta spominje kako zbog digniteta progesije i novina neće spomenuti NJEGOVO ime. Ali zato su dobar dio stranica posvetili cijelom slučaju. Naravno, sve u najboljoj i najplemenitijoj namjeri.

Rodbina 'osumnjičenika' je u šoku. Nepoznati počinitelj nanio je bol njegovoj djeci, supruzi i roditeljima. Hm...iz toga bi mogli zaključiti da je moralno i ispravno varati supružnika sve dok to nitko ne zna?

Policija. Severina je prijavila krađu kamere i kazete koja se dogodila 2002. godine. Policija će odmah početi istraživati tu krađu, reče glasnogovornica PU zagrebačke. Da je netko od običnih, malih ljudi prijavio krađu koja se dogodila prije 2 godne, da li bi dobio više od posprdnog smijeha dežurnog policijskog službenika?
Policija se navodno sprema započeti zaustavljanje distribucije. Kako?
S obzirom na to kako se 'epidemija' brzo širi sve dosadašnje akcije Autor bi prema toj akciji izgledale kao povratak ribara Šime iz ribolova u odnosu na iskrcavanje u Normandiji. Da li ćemo uskoro svjedočiti masovnom uništavanju zaplijenjenih kopija na središnjim trgovima naših gradova? I vrijedi li na taj sizifov posao trošiti proračunski novac?

Jedan od najboljih komentara na cijeli slučaj donosi Radio 101.