Blog.hr

Na bagovski način III


Oni su nenadjebivi informatički novinari. Njihova arogancija ima uporište u njihovoj velikog i nesagledivoj stručnosti. Kad oni dignu nos izazivaju paniku u zagrebačkoj kontroli leta. Kontrolori leta nadljudskim naporima skreću avione da se ne bi zapleli u nečije dlake koje vire iz nosa, ili u neku od izlučevina koje bi nenadano mogle izletjeli.

Svaki onaj koji kritizira njihove riječi je biće niže vrste. Oni nikada, ispravljam se, nikada ne mogu pogriješiti. Umijeće slobodnog prijevoda tekstova s drugih stranica je nešto što ne može ponoviti nijedno normalno, smrtno živo biće. Bijednici od kojih oni preuzimaju vijesti nisu ni zaslužili da ih se spomene. Oni su ionako uz pomoć podprostornih i vremenskih poremećaja došli do orginalnih tekstova bagovskih novinara, preveli ih s hrvatskog na engleski i na prljavi i podmukli način objavili prije nego što su uopće napisani.

I dok se u tiskanom izdanju suzdržavaju, na BOL-u njihov talent dolazi do punog izražaja. Svaki onaj koji ne razumije nadnaravni i briljantni humor njihovih BOLana zaslužuje da mu se zauvijek ukine pravo na pristup Internetu.

A taj tip oko kojeg se podigla silna buka i graja je ionako smrdljivi hipohonder i debil koji nije prao zube i sam je sebi prepisao recept dijagnosticirajući si bolest na Guglu. Javna je tajna da ga već odavno i drugi korisnici Linuxa smatraju idiotom, ali zbog nekih drugih razloga. Te podatke o njemu otkriva nam njegovo novinarsko veličanstvo, bag Drago, na news grupi hr.mag.bug. Nevjerojatno je da bi takav (zoom na bolesnika) čovjek morao napraviti i održavati Slackware, garant u svojoj usnoj šupljini Pat Volkerding sakriva nekakvog vanzemaljca koji upravlja njegovim prstima i najzaslužniji je za jednu od najdugovječnijih Linux distribucija. Lokacija tog neimenovanog malog zelenaša u potpunosti razotkriva Patove motive za nepranje zuba i želju da sam sebi bude liječnik.

I zato ne kupujte više Bug, Mrežu, a ni Enter. Samom kupnjom pristali ste na nevidljivu Bug licencu kojom svoju dušu predajete u njihovo bagovsko vlasništvo. Ali ne zanima njih Vaša bijedna duša. Kad Vam bagovski novinar, sa svim ovlastima, upadne u kuću, moglo bi se dogoditi da Vam siluje sestru ili ubije kućnog ljubimca. Ili obrnuto. Imaju i bagovi pravo na svoja sitna, prizemna zadovoljstva.

I zato slušajte kad Vam Ante (a nije Pavelić) kaže: NEMOJ, SINE, BUG U KUĆU!