Blog.hr

Na bagovski način


Bugovci toliko vole The Register da kopiraju stil njihovih novinara. Ali neće to javno priznati već će tu i tamo s podsmijehom govoriti o njima.


Bugovci ne navode izvor svojih vijesti, valjda zato da bi neuki čitatelji stekli dojam da oni to rade po principu "direktno s mjesta događaja u vaše oči". A i da prepisivanje bude lagodniji posao. ;-)

Vijest Steve Ballmer: koristite Linux i tužit će vas! je suptilna kompresija vijesti s The Registera. Bugovca T.D. odala je mala nepažnja, nije odolio Johnovom komentaru na Ballmerovu izjavu o više od 228 patenata. The Register: '...more than 228' - 229? 230?. T.D. : više od 228 patenata (koliko? 229?).

Bugove vijesti (kao i one na The Registeru) uglavnom nisu objektivne već pisac uvijek ubaci neki svoj štih, neku svoju foru (kao i oni na The Registeru). Najčešće s podsmijehom govore o Linuxu. Jedino se u vijestima s domaće scene ne poigravaju, valjda iz razloga da se ne bi nekome zamjerili, nekome tko inače zakupljuje oglase u njihovim tiskovinama.

A zašto ja onda pratim njihove stranice? Zato što na .hr webu nema ozbiljnih stranica koje bi pratile ono što se događa na .hr informatičkoj sceni, a Bug uglavnom pokrije svaki značajniji događaj. Vidi.hr je zakopan u prošlosti, PCCHIP.hr radi na mahove, ostale stranice uglavnom prepisuju strane vijesti. Nema ozbiljnog i kvalitetnog informatičko-tehnološkog portala u .hr. Demantirajte me ako možete.