Apple će uskoro prefarbati jabuku

apple

Nakon što su ušarenili novi iOS, izgemištirali ga tražeći motivaciju od svih konkurenata po malo, jedino što im je ostalo da ponovno vrate boje u logo. To će valjda napraviti sljedeći put, ovaj put bi to bilo previše. Šarenilo broja 7 to daje naslutiti. Kad sam da vidio prvo što sam pomislio kako to izgleda kao odbačeni dizajn s promocije Windowsa 7.


Izgleda da se Apple magija razilazi kao magla. iOS 7 in action više nalikuje nekoj wannabe Windows Phone 8 temi za Android koja se inspirirala WebOS-om. Sad mi više ni copycat teme na GNOME-Look ne izgledaju tako loše.


Tagiranje datoteka


Novi OS X Mavericks će omogućiti tagiranje datoteka u Finderu. Nautilus to već ima možda cijelo desetljeće. Nije baš neki killer feature kojeg će sad korisnici početi masovno koristiti. Znam to, probao sam. Sve će stati na nekolicini pedantnih gnjavatora. Da je Jobs živ ovo tagiranje bi drugačije izgledalo. Ne bi korisnici trebali sami tagirati datoteke, OS X bi to radio umjesto njih. Većina datoteka u sebi sadrži dovoljno meta podataka na osnovi kojih bi se mogle označavati, kategorizirati. Prepoznavanje članova obitelji na slici danas nije SF feature.


iOS i OS X korisnici ulaze u novo doba. Jednostavnost se gubi, složenost se vraća, a Tim Cook mjerka kantice s bojom.